Съскане от миналото

Очаквано ГЕРБ нападнаха участниците в новия кабинет, още преди парламентът да го одобри. Това, което не се очакваше обаче, е герберите да захапят с такава сила.

Намеците на Даниел Митов, че „мрачни дребни създания, изпълзели от дълбините“, щели да търсят „реставрация“, защото били държани „дълго време в хибернация“, са не просто злобни и нелепи, но и говорят за чиста проба страх. Болката от загубата на ГЕРБ в многогодишната битка срещу БСП и нейното ръководство пробуди атавистични страхове в Борисов и съпартийците му, че този път делата им не само ще блеснат публично, но и че ще им бъде потърсена персонална наказателна отговорност.

ДПС пък запя в един хор с „Възраждане“, провидели незнайно как в коалиционното правителство продължението на ГЕРБ. Гладна кокошка – просо сънува, казва народът. Няма как да има продължение на злокобното управление на ГЕРБ, поддържано десетилетие с вашето любезно съдействие, аркадашларъ.

Колкото до опасенията на ГЕРБ, че новото управление ще реставрира „бившата БКП и мрежите на ДС във властта“, това говори повече за увредени аналитични способности, отколкото за реалността. А реалността е, че ГЕРБ вече е минало, но Авгиевите им обори ще ги размитаме ние, от БСП.

автор: Нора Стоичкова

https://duma.bg/