С ТОПКИ И ДУПЕ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА!

Интересен коментар ми попадна днес. Една госпожа не вярва, че д-р Костадинов имал топки, а аз – дупе, за да обърнем външната ни политика. След това се възмущава дълбоко, че не търпя критика и нямам чувство за самокритика и съм била самоуверена. А накрая заби последният пирон с категоричното изявление, че на адвокат, лекар и полицай не вярва!

Всъщност, истината е, че аз си вярвам. Колкото и да Ви дразни този факт. Защото предпочитам аз да взема решенията въз основа на анализ на ситуацията. И ако греша, което е напълно възможно, защото и аз съм човек, да знам, че само аз съм си виновна за грешката, а не да обвинявам някой друг. Не смятам, че трябва да допускам всеки, на който му щукне да ме критикува, да ми влияе на мнението и позицията и да ги променям съобразно общественото мнение или мнението на някой, известен само с критиките си на тези, които поне имат позиция.

Моята дума е моята чест. Не се отказвам от нея. Не искам да съм удобна. Не искам да се променям, защото Вие го искате. Аз съм такава, каквато съм. Който иска да е до мен /не зад мен, защото там нещата са малко ДПС-адет/. Който не иска – свободен е да има собствена позиция и да подкрепя когото си иска.

Всъщност професиите на адвокат, лекар и полицай са достойни и авторитетни. И тоталното им отричане и слагането на всички под един знаменател говори по-скоро за този, който ги отрича, отколкото за хората, които ги упражняват. Да не пожелавам на госпожата да опре до адвокат, лекар или полицай, защото тогава ще осъзнае грешката си. Много лесно се мразят адвокатите, докато те не останат единствените между теб и затвора или теб и нарушаването на гражданските ти права, имотните спорове и насилието. Много лесно се мразят полицаите, докато не се наложи да те защитят срещу престъпниците. Много лесно се мразят лекарите, докато не са единствените между теб и смъртта. Така, че, госпожо, по-леко с квалификациите.

Относно политиката и „топките и дупетета“ в нея. Много самонадеяно твърдя, че в политиката анатомията не върши много работа. Топки /при мъжете/ и дупе имат всички. За съжаление при някои второто е на мястото на главата! В политиката са важни интелекта, образованието, способността за аналитично мислене, стратегия и тактика и най-вече – истинска вярност и отдаденост към България. Дипломацията е добро нещо, когато защитава държавата. Дипломация ли е според Вас совалките на всички други политици в американското посолство и прегръдките с чужди посланици? Дипломация ли е да не си защитаваме интересите в Брюксел и да клякаме на всеки, който ни поиска? Дипломация ли е да търпим чужда армия на българска земя?!? Не, госпожо, топки и дупе Ви трябват другаде. В политиката трябват различни качества, които не разбирате. И от тях твърдостта в отстояването на позицията е също много важна.

Аз не съм фурнаджийска лопата да си променям позициите. Или мнението. А Вие си търсете топки и дупета, да ги подкрепяте в политиката!

Елена Гунчева