С уволнението на Стефан Янев започва началото на края на Промяната

С уволнението на Стефан Янев започва началото на края на Промяната. Може да останат някой друг месец, за да пуснат Македония, което в сегашната ситуация почти сигурно ще стане без много протаканици.

Твърде вероятно е Янев да направи партия, която ще изсмуче гласовете на БСП и голяма част от периферията на Кирил и Асен, чиято тежест ще се свие до демократична българия. Партията на Янев няма да е антинатовска и антиамериканска, а ще представлява умерена алтернатива пред перспективата „Възраждане“ да се превърне във водеща политическа сила.

Предсрочни избори са възможни, но е по-вероятно да се направи друг кабинет в рамките на този парламент, защото Нинова и Слави няма да влязат в следващия парламент, а и „Възраждане“ единствени ще спечелят от избори сега.

Всички от политическия елит знаят, че Кирил и Асен са тотална катастрофа в управлението, нещо, което вчера намекна и самият Стефан Янев. Скоро ще го узнае и широката публика, но България загуби много време и то по време на сериозни кризи от всякакво естество. Така ми изглеждат нещата днес:)

Явор Дачков