ТАКА ВИ СЕ ПАДА, ДАМИ И ГОСПОДА … ТАКА НИ СЕ ПАДА И НА НАС!

Така ви се пада, дами и господа по върховете на ИТН, Изправи се бг!, Демократична България и БСП.

Наистина – така ви се пада!
Като разиграхте пред очите ни баснята за орела, рака и щуката, вие и само вие дадохте отново възможност на запенения вожд от Банкя да демагогства, лъже и манипулира.

И днес – на Конференцията на младото ГЕРБ, излязъл от вцепенение, вместо да е влязъл на друго съответно място, генералът пожарникар е във вихъра си. Със силно набръчкан тон плюе и кълне наляво и надясно всичко, което не е Той.

Нарича Радев диктатор, служебното правителство – провал, нахвърля се върху Кирил Петков и Асен Василев, вещае торнада и апокалипсиси. Залива с помия институции и учреждения, които вече не управлява чрез телефона и джипката си.

Хак да ви е, господа Слави Трифонов, Христо Иванов и на вас, госпожи Мая Манолова и Корнелия Нинова! Всичките ви приказки и наужким грижи за България, всичките ви напъни срещу простащината, полицейщината и пладнешките грабежи отидоха нахалост.

Само три месеца – три месеца само – и ето гениалният шофьор, бодигардът слънце отново изгрява на небето.

Най-голяма е вината на Слави Трифонов – его, инфантилност и жажда да е винаги както той каже. Но, прости му, боже, Слави не знае какво прави!

Ще отворя една скоба – наблюдавах господин Трифонов по време на интервюто с Бойко Василев. Този човек спира да киселее, да гримасничи и почва да оживява само когато види камера.

Започва да членоразделя и да говори каквото прелита в главата му или каквото са му написали, само по телевизията. След като почнаха да излъчват интервюто, господинът бавно-бавно се освестяваше, докато придоби някакъв приличен вид. Няма грешка – десетилетията ежедневно тв шоу са превърнали живота му в сериал, в „Дързост и красота“ или по-точно – в „Дързост и простота“.

Чудя се как не са се сетили да дават и сънищата му по телевизията. Всяко нещо, което не е телевизионно шоу и лакардии, не му е понятно. На политиката той гледа също като на телевизия и сериал и когато уж говори за политика, той всъщност разказва вицове и клюкарства. Непрекъснато иска да прави сюжети.

Но Слави Трифонов друго не знае. Другото са мартеници в подлеза.
Виновен е и Христо Иванов. Нямаше да е лошо през годините да научи и друго име на опасност за държавата освен на главния прокурор. Крайно време е в репертоара му да има и втора песен.

И да не забравя господин Христо Иванов, че Гешев е преди всичко копи-пейс, дубльор и близнак на Борисов. Те двамата са сиамски близнаци, които само временно са се разделили.

И трябва да се проумее най-тъжното – българският народ (Господи, прости ми!) в голямата си част харесва сиамските близнаци, разбира ги, понятни са му. Харесва мускулите и каскета им, приказките им, чувства ги свои братовчеди

Мая Манолова трябва да забави походката си, думите си и телевизиите си. Хаджигенов и Бабикян – също. Те просто от митингите отидоха да живеят в телевизиите.

А Корнелия Нинова едва ли ще бъде разбрана в новата си роля на смирена, мъдра и всеопрощаваща обединителка. Хубаво, но ние я знаем главно в други нейни роли – на вихри и бури.

Хак да ви е, дами и господа от нови и не толкова нови партии!

Хак да ни е и на нас, че се надявахме да не сте точно орел, рак и щука.

Но – огледалце от стената! – Ах, това огледалце от стената, дето винаги казва, че ти си най-красив…

Тежко му на Президента и на нас също и честито на Борисов, Гешев и Доган.

Честито и на всички, които точно като Бай Ганьо, заговори ли се за избори, и почват да се смеят: кис,кис,кис…

Николай Милчев