ТАКСА „ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ“

За съжаление на Територията дотолкова са извратени отношенията държава-граждани, че рядко на някого прави впечатление извращенията и престъпленията спрямо обществото. Просто поредното вдигане на рамене, споменаване на майка и все по-голямото отчаяние и твърда убеденост, че тук бъдеще няма.

Какво ми направи впечатление в брифинга за полицаите, удържащи „такса спокойствие“ /то ние, простите, му викаме рекет и изнудване, ама колко по-елегантно звучи „такса спокойствие“/: първо, започнало е разследване срещу тях още през 2017 година – тоест досега, година и нещо, държавата е допускала тези нейни служители всеки месец да изнудват търговци и граждани – с по доста солидни суми. КОЙ ЩЕ ИМ ГИ ВЪРНЕ!?! Защото като се съберат сумите за една година, се получава доста солидна сума, която хич не е за спокойствие. И как държавата с всичките й СРС-та не успя за повече от година да ги хване /пък може и да не е имало свободни мощности от подслушване на политически противници и неудобни/.

Друг проблем, който забелязвам – опитвали са се да привлекат свои колеги в престъпната група. Браво, че не са успели, но ЗАЩО ТЕЗИ ПОЛИЦАИ НЕ СА СИГНАЛИЗИРАЛИ? Или са били убедени, че нищо не може да се направи, защото цялата държава е овъртяна като свински черва в престъпна зависимост, или им е било по-спокойно да не се бутат между шамарите. Че не се знае един сигнал дали няма да попадне в член на същата тази група.

И как така на никого не е направило впечатление какъв стандарт на живот имат?! Който не се покрива с доходите им. Не може никой да ме убеди, че техните колеги и познати не са подозирали или направо знаели какво се случва.

ТОВА СА ХОРАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА НИ ПАЗЯТ! ДА ОПАЗВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД! ДА НИ ПАЗЯТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ.

На високо ниво, както се говори, се изнудват банкери и едри бизнесмени да прехвърлят бизнеса си на разни….политици, както се чува. Дребните полицайчета изнудват дребните търговци. Държава! Или Територия! Преценете сами. И ако тези горе бяха пример за почтенност, дълг и достойнство, никой долу НЯМАШЕ ДА ПОСМЕЕ!

ТАКСА РЕКЕТ – Направо да го въведат в законите. Поне да знаем колко е и на кого да го плащаме. И да е в някакви „поносими“ размери.

Срам ме е, че живея в такава държава! Срам ме е, че само коментираме и се възмущаваме, а не сме ги помели! Срам ме е от тях и от нас!

Елена Гунчева