Таско Ерменков: Сделката „Гинка-ЧЕЗ“ е директен провал за Борисов

„Сделката „Гинка-ЧЕЗ“ е директен провал за Борисов“. Това коментира соцдепутатът Таско Ерменков в предаването ”Лице в лице” по повод скандала на деня – оставката на министъра на икономиката и енергетиката Теменужка Петкова.
„Нормално ли фирма с 50 000 лв. да купи предприятие, свързано с националната сигурност? Теменужка Петкова вчера ни излъга, че няма информация за сделката. Днес пък си хвърли оставката, защото познавала била купувача.За секунда не бих допуснал, че Петкова самостоятелно и без знанието на премиера е предприела каквито и да е действия.
Покупко – продажбата на такова предприятие не е проста работа – зависи от политиката на правителството и от всичко регулатори. Затова ДАНС да разследва, ако има желание, да види какво е вършил съпругът на Гинка и с кого. Прокуратурата също може да се самосезира, ако има желание за работи.
Министърът е изпълнител, тя няма смелостта, но тази сделка е директен провал на премиера ни, а оставката на Петкова е клапата, през която да излезе напрежението“.
Не е нормално да разпродават ерепетата ни за жълти стотинки, време е гражданите да се осъзнаят и да протестират.“
Резултат с изображение за Таско Ерменков
loading...