Таско Ерменков с унищожителна критика към служебното правителство

Прогнозира още по-голямо задълбочаване на проблема с газа

В ефира на БНТ, Таско Ерменков заяви, че са много кандидатите, които правят опит да изместят БСП от политическата сцена.

„Всеки такъв опит завършва катастрофално за онзи, който го прави. Независимо от многообразието на мнения понякога в БСП, партията е достатъчно стабилна и мъдра и хората, които гласуват за нея, знаят, че подкрепят политиката, която тя провежда“.

Ерменков подчерта, че Българската социалистическа партия е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания.
„В момента върви смяна – едни по-наши социалисти ги назначаваме на местата на едни не по-наши социалисти. Още по-малко „Продължаваме промяната“, която е центристко-популистка партия, може да заеме лявото пространство“, допълва Ерменков.

По отношение на евентуално и бъдещо партньорство с „Демократична България“, Таско Ерменков обясни, че „когато националният интерес изисква да се решават въпроси, които са от национално значение като борбата с корупцията, вкарването на справедливост в съдебната система, която трябва да е еднаква за всички, тогава идеологически различия не може да има“.

Относно горещата напоследък тема с газа, той е категоричен, че „Газпром“ е единственият вариант за допълване на недостигащите ни количества.
Определи действията на служебното правителство в областта на енергетиката като лутане и прогнозира, че догодина проблемът с доставките на газ ще се задълбочи още повече.
Източник: standartnews.com