Татяна Дончева: В партията на Слави хората се водят от команди, нямат собствена воля

Политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на терен. За да се постигне съгласие и общи действия – трябва да има контакти и ангажименти, смята още депутатът от ИМВ

Има легитимност въпросът за „изчегъртването“ на ГЕРБ. Проблемът обаче е, че ГЕРБ не е готова да загуби властта, не е готова да се изправи срещу хора, като Илчовски, и се брани с всякакви средства. Това коментира в ефира на БНТ депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева.

Събраните в НС политически сили – свързани с протеста и свързани със статуквото – трябваше да сложат началото на елиминирането на ГЕРБ като политическо явление. Събирането и консолидирането на партиите обаче се оказа една трудна задача, защото носещата конструкция на тази промяна трябваше да бъде втората политическа сила.

Но тя, ИТН, очевидно не е готова да бъде носеща конструкция. Нямам от тях очаквания, защото виждам едно странно в очите ми образование. Няма политическата формация, чийто лидер да не общува със собствените си депутати…Хората, които са в ИТН, нямат собствена воля и се водят от командите, които получават, коментира Дончева.

Тя върна лентата назад и сравни формацията на Трифонов с тази на НДСВ. Но политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на терен. За да се постигне съгласие и общи действия – трябва да има контакти и ангажименти, смята още депутатът от ИМВ.

Според Дончев отказът на ИТН да съставят правителство и връщането на мандата, като и желанието им да се отиде на светкавични нови избори са лишили президента Радев от възможността да направи подготовката за правителство с останалите политически сили, от една страна и от друга – предопредели са най-краткия живот на този парламент, обобщи ситуацията Татяна Дончевa

epicenter.bg