Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е сключена със съгласието на Бойко Борисов

„Аз съм юрист, но не съм пенкелерист“, коментира в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Татяна Дончева относно това може ли сделката за продажбата на ЧЕЗ да бъде прекратена.

„Сделката с ЧЕЗ е едно голямо безобразие, извършено от хора, които овладяха държавата в много по-голяма степен, отколкото обикновените хора искат да си представят. Ясно е кой стои зад такива сделки. Крайно несериозно е да се твърди, че сделката е била по чешкото право, както твърди Гинка“, каза Дончева.

Тя напомни как „царчетата“ са измислили приватизацията на енергийните дружества. „Искането държавата да притежава енергийните дружества е супер важен въпрос за мен, не като политик, а като гражданин“, обясни тя.

„Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов. Кога и какво ще получава е друг въпрос“, смята Дончева и добави: „Спирането на такава сделка ще предизвика тежък конфликт между Борисов, Доган и Пеевски“. „Каква е самата Гинка? Вчера чух да казва, че е много обидена. Гинка не е от Пазарджик, а е от Стамболийски. Баща й е щатен комсомолски работник“, съобщи Татяна Дончева

Резултат с изображение за Татяна Дончева

http://epicenter.bg