Татяна Кристи: Нещото с кюлчета злато в спалнята си, иска да му благодарят за подаянието

В малките населени места отново доминира герб, отново си ги избират, отново и отново – както наместниците на путинската власт в Русия. Малките зависими хорица, строени в редица, гласуват не по съвест, а по всичко друго. Гласуват, за да си запазят службичката във ВиК, в Енергото, на местната жп гара, в кметството… дори когато НИЩО не се променя по селата и малките градчета, в България, нищо.

Единствената промяна е опустяването им и бягството от тях. Нали пътувам из страната и виждам. Може герб да сложат някои люлки по европроект, няколко метра некачествен асфалт до селото, някой часовник или инстлация на мегдана с няколко плочки по евпропроект или някой непропороционално голям стадион за 200-та човека в селото, повечето, от които пенсионери, а тези които не са – пияници, плюс бедни роми или бедни турци… живеещи в грозни порутени къщи на разбити улици, превиващи гръб от сутрин до мрак.

Покажете ми едно село в България, където има асфалтирани улици – не една, а всички! Покажете ми едно село в България с богати хора, (ама не един или двама), а повечето. Покажете ми средна класа селяни. Покажете ми село, където има водопровод за отходни води, покажете ми хора, които не си броят стотинките за дърва и за най-необходими нужди! И тези същите са унижени от борисов, който си проси благодарности от тях за подхвърлена петдесетолевка към пенсиите. „Добре ли е, а така!“ им казва нещото, което иска да векува във властта!

Представяте ли си, нещото с кюлчета злато в спалнята си, иска да му благодарят за подаянието! Че той е кастриран от чувство за срам е ясно, говоря за унижението на тези хора, на които им се вменява, че 50 лева са МНОГО и че трябва да са благодарни на борисов за това! Да са принудени да благодарят на борисов– с изпросена благодарност, да благодарят на него, а не на хората, които пълнят бюджета, за да може мутрата да си купува благодарност и избори с парите на данъкоплатците!

А караянчева да използва липсата на интернет в селата, където обикаля, като „коз“ за герб! Представяте ли си? Taзи се хвали, че над десетилетие във властта при герб има райони, които са толкова тъмни и толкова изостанали, че няма интернет!

Мракът в малките населени места, всъщност, е кристализирала картина на овладяната дъжава на мутрите.

Купуването на гласове не се разследва, напротив, насърчава се, бизнесмени са принудени да играят с властта, ако искат да правят бизнес. Не веднъж съм била свидетел как собственици на имоти за екотуризъм хранят и се подмзват на местната администрация и служби по проверките, защото ако не го правят – няма да имат бизнес. Полицията също е политизирана, въобще всяка службичка по тези места се разпределя като партийна порция…

Тези на държавна хранилка са доволни, че кретат – с 600-800 лв на месец те са направо богаташи в сравнение с другите селяни. Пенсионерите с 250 лв. пенсия умират от глад, ако не ги хранят децата им. Всички останали бягат, бягат, бягат от този безпросветен мизерен ад, от този безперспективен порочен кръг на герб-дпс-бсп– бсп-дпс-герб– герб-дпс-бсп…

Татяна Кристи, Фейсбук

loading...