Твърде малко са ония представители на публиката, които се връзват на лъжите и измислиците на премиера

„Българите не са и чували за заводите, които премиерът Бойко Борисов твърди, че открива всеки ден, показва проучване на агенция „Тренд“, проведено от 2 до 10 юни сред 1010 българи над 18 г. и финансирано от Германо-българската индустриално-търговска камара.

Изследването бе представено в четвъртък заедно с инициативата „За успеем в България“ за популяризиране на бизнес успехите, която е на Българската стопанска камара и редица чужди камари в страната.

Едва 2% от анкетираните са чували за открит нов завод през последния месец, 9% знаят за нова производствена мощност, открита през последната година, а 60% изобщо не могат да си спомнят кога за последно са чували такава новина.“, съобщава Iskra.bg, като се позовава и на други източници.
Отбелязвам това с всичките си резерви към социологическите анкети, проучвани, сондажи и др., които обикновено представят резултати, удобни и угодни за ония, които са ги поръчали. Случаят е по-особен с оглед ориентацията на агенция „Тренд“, демонстрирана ни до сега. Но независимо от потайностите около финансирането на това изследване, лъсва цялата безпомощност на фалшивата агитация и пропаганда, съпътстващи проявите на премиера. За сетен път става ясно, че твърде малко са ония представители на публиката, които се връзват на лъжите и измислиците на премиера, с които той се опитва да камуфлира своята и на министрите си некомпетентност и некадърност. Въпреки мощният медиен оркестър, който съпровожда похожденията на премиера, джипа му и неговата многобройна свита „велможи“.

Любо Кольовски

loading...