Тежка гангрена е диагнозата на Бг тв журналистика

Тежка гангрена е диагнозата на Бг тв журналистика. Водещата вест, която се съобщава в новините днес е смъртта на някакъв боксьор, мургав маргинал, който се състезавал по частни турнири с чужда самоличност и издъхнал на ринга някъде в Албания.

БТВ отдели близо 10 минути в началото на централната си новинарска емисия, показа ни роднините на отишлия си боксьор, видяхме покрай тая драма треньори и разни други, гравитиращи около бокса екземпляри, мерна се дори и министъра на младежта и спорта. А сюжетът беше продължен и в спортната рубрика на новините. В станалите телевизии новинарите постъпиха по сходен начин.

Издъхналият боксьор предреди дори президента Радев, премиера Борисов и останалите официозни вести от държавата и света. Такава сбъркана композиция на новините съобразно тяхната тежест и значимост означава, че редакторите нямат понятие от журналистика.

Всичко това е тъпо и непоносимо. Но е стандарт в журналистическите правила. Което идва да покаже, че в телевизиите битуват някакви безчувствени и неадекватни типове, неспособни да различат важното от неважното и садистично да натрапват на аудиторията собствената си глупост и съвършена некадърност.

Не знам кой, къде и кога ги е учил тия бездарници на занаята журналистика, но е видно, че нито учителите, нито учениците имат право да присъстват в публичното пространство. Това, което правят тия некадърници е инквизиция и изтезание за зрението, възприятията и слуха на нещастната и изтерзана до край публика.

Не знам какво повече да кажа. Освен, че гангрената в повечето случаи няма друга алтернатива, освен ампутацията.

Любо Кольовски

loading...