Темата за гръцкия остров и Борисов свали предаването на Милен Цветков

Има ли дим без огън? Въпросът изниква основателно покрай една вероятно измислена публикация за гръцки остров, за който се твърди, без доказателства, че е придобит от премиера Бойко Борисов.

Темата би замряла като предполагаема фалшива новина в никому неизвестен сайт, ако самият премиер не я бе повдигнал пред български журналисти в Брюксел преди дни. Но историята не свършва дотук, а повдига нови въпросителни.

Истинна или не, „новината“ за въпросния остров силно очевидно притеснява не само министър-председателя, а и Нова телевизия – една от най-влиятелните и оформящи общественото мнение медии в страната. Дотолкова, че телевизията е свалила от ефир заснето предаване на Милен Цветков по темата. На негово място в понеделник вечерта бе излъчен стар запис.

Завесата повдига журналистът Мирослав Иванов, който пише за интернет сайта „Студио Трансмедия“. Иванов е уважавано име в гилдията, автор на множество разследвания по финансови и икономически теми.

„Снощи ме каниха от „Часът на Милен Цветков“ да коментираме „фалшивата новина“ за купения от премиера остров в Гърция и неясната, неочаквана бясна реакция на Борисов на дописката в един анонимен и непопулярен сайт.

Писах един текст в Студия Трансмедия по темата и те го прочели.

Нямах възможност да отида и отказах. Днес разбирам, че анонсираното по телевизията предаване не се е състояло, а са завъртели запис на друго.

Преди има-няма половин година гостувах на BITelevision в предаването BIT Честно казано на Люба Кулезич. Коментирахме контрабандата схема на „Булгартабак“ и липсата на държава, която да се намеси. След няколко дни – ни предаване, ни телевизия.

Каква е разликата ли? Вече предаванията ги спирам дори без да ходя.

Та да си знаете, колеги, повече да не ме каните изобщо, написа тази сутрин Мирослав Иванов.

OFFNews потърси Нова тв за позиция, но от пиар отдела засега не коментираха темата.

Водещият Милен Цветков също не пожела да коментира.

http://offnews.bg