Теменужка Петкова защити Румен Радев

Това струва на държавата над 100 милиона месечно

Бившият енергиен от правителството на ГЕРБ – Теменужка Петкова, защити държавния глава Румен Радев от протестите.

„И аз не знам тези протести пред президентството срещу какво са – срещу това да се елиминират посредниците при доставката на природен газ от Русия или срещу какво протестират спонтанно тези хора“, посочи тя.

„Ние от ГЕРБ сме за 100% диверсификация на доставките на природен газ за България от „Газпром“. Така че ние ще работим в тази посока.
Това ръководство на „Булгаргаз” трябваше наистина да бъде сменено. Сега с кой ще бъде сменено е въпрос на управленско решение. Така е преценено, така е подходено. Аз наистина пожелавам успех на г-жа Златева, защото моментът е много тежък и много отговорен“.
Това бе коментарът на бившия енергиен министър в кабинета „Борисов“ Теменужка Петкова по темата със смяната на ръководството на предприятието.

В предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS тя заяви за договора с „Газпром експорт“, който изтича на 31 декември 2022 година, че трябва да бъде проучен опитът на държави като Германия, Австрия, Унгария, Гърция, за да се види как те са подходили с превалутирането.

Според нея нито една от гореспоменатите държави не би изложила на риск сигурността на доставките на газ и не би допуснала да има финансов риск в тази ситуация.
„България не е спирала да получава руски природен газ“, допълни Петкова и подчерта, че той идва с 30% по-висока цена. По думите ѝ това струва на държавата над 100 милиона на месец.
Източник: standartnews.com