ТЕРИТОРИЯ БУЛГАРИСТАН – СТРАНА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ….

Чувствате, че не Ви оценяват? Работите като продавач на плувки и шнорхели, но във фантазията си покорявате света или поне пазара в Илиянци, за една бройка да Ви осъдят, но Ви се е разминало и сега сънувате нови далавери?!? БългЕриА е Вашият избор! Там, където по цял свят ще Ви питат освен за марката бира, която пиете, какво друго лично и обществено мнение сте казал, тук милозливо Ви дават поне 100 дни, за да се изложите качествено.

Ако живеете с усещането, че сте един малък Наполеон или поне Онуй от Зайчарника, но злата съдба Ви е повелила да седите зад щанда, то се огледайте за кастингг за политици, премиери и министри. Все по някое време и на Вас ще Ви излезе късмета……

Няма нищо лошо да работиш като продавач. Има нещо лошо в това да не осъзнаваш позицията си и да криеш какво всъщност правиш. Няма нищо лошо в това да си бил и в други партии – но не и да се правиш на света вода ненапита и да мигаш като девственица в манастир, когато те питат за политически идеи.

Преди време един немец ме попита как така успяваме хора, които при тях и за селски кмет не биха израли, тук да ги избираме да ни управляват. Човекът беше искрено изумен, че като цяло българите поотделно са интелигентни и разумни, но като колектив направо къртят мозъци и вземат решения, от които и деца в детската градина биха се засрамили….

Нямам нищо против това някой от кандидатите да е неизвестен. То никой не се ражда със сребърна лъжица в устата. Ако си на 18 години и нямаш обществена позиция, която да си изразил и кауза, която да си защитавал, все пак има някакво опровдание. Но да си на 40 и да нямаш НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ПОЗИЦИЯ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ТАКАВА, е признак на дълбок обществен и социален дебилизъм, какъвто не трябва да се допуска в управлението.

А когато, вместо да изглеждаш компетентен и поне да се опитваш да гледаш умно пред журналисстите, се хилиш, все едно яйце ти белят, щетата е тотална!

Клявката в армията пък няма да коментирам. Защото с дружни усилия последните министри ликвидираха и армията! Та явно длъжността ще е синекурна /моля тези, които се смятат за особено остроумни или гадаят какво означава думата, да не коментират, а да си проверят в речника/.

Та присъдата е: …..ми не ставате, веееее!

Елена Гунчева