Това, което се случва в Народното събрание прилича на сбирка на побеснели кучета, които искат всяко от тях да си откъсне парче от властта

Мислите, че управляващите търсят най-добрите кандидатури за шефове на стратегически институции?! Мислите, че търсят професионалисти? Мислите, че за тях важни са качествата и почтеността?

Наивници! Това, което се случва в Народното събрание прилича на сбирка на побеснели кучета, които искат всяко от тях да си откъсне парче от властта. Същите подмолни хапания, същите звуци на ръмжене и страх, същите лешояди. Срамна гледка! Издигат се хора, които са напълно неспособни да извършват дейността за която са избрани. И това е за ключови постове в държавата. Един човек, по-известен с играта си на голф, отколкото с постиженията си в банковото дело, се предлага за управител на БНБ. За Председател на КЕВР видяхме кого избраха. Нямам думи! Отново се търси пост за човека, а не човек за поста! Целта е овладяване на държавата от новата марионетна власт на посолството.

Гледайте какво правят. Ако някой Ви говори за принципи, а действията му говорят само за алчност към властта, то нещата са ясни. Ако се издигат хора, които не стават за нищо, значи целта е не промяна на България, а промяна на трапезата на управляващите.

Гласуванията стават след предварителни уговорки. Понякога в противоречие със заявени вече позиции. Основно и водещо е политическия, а не държавния интерес. Още по-срамно.

Тъжни са гледките в Народното събрание…..

Елена Гунчева
* Публикацията изразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ.