Тодор Стефанов: Бандити намушкаха полицай, МВР крие за тежкия инцидент

Бандити намушкаха полицай в София при специализирана полицейска операция срещу автокрадци.

Инцидентът обаче старателно се крие от МВР, като са предупредени всички запознати с инцидента ченгета, да си затварят устите. Това разкриха пред разследващия журналиста Тодор Стефанов, разследващи.

Пострадалият полицай е намушкан на две места – в ръката и крака. Спешно е откаран в болница, където са го зашили. Имало е реална опасност за живота му. По чудо се е отървал с тези наранявания. Куриозното е, че всичко това се случва при т.н. „ювелирни акции“ на МВР. Въпросната операция е била предварително планирана срещу автоджамбази.

Преди ареста е била създадена предварителна организация, как престъпниците да бъдат задържани. За целта бил изкаран както оперативният състав, а така също специализирани полицейски сили и въоръженото до зъби звено „Кобра“.

Инцидентът с намушкването на полицая се приема като сериозен пропуск в планираната акция. В момента е образувано дело срещу този, който е наръгал ченгето. Но не се търси отговорност на хората, ръководели акцията.

Твърди се, че чрез протекции отгоре, той е останал на високия пост. Любопитното е, че Маринов винаги е претендирал с уменията си да организира специализирани акции и охранителни мероприятия.

Случаят с намушкването на полицая удря сериозно на неговия професионален авторитет. Маринов не е трупал стаж като криминалист, но въпреки това е сложен да ръководи най-голямата полицейска дирекция в страната.

loading...