Тодор Стефанов: Кои сте вие, че да ме съдите?

Не съм осъден за дискриминация.

В частно дело на Първа инстанция любезната съдийка просто е намалила претенцията на един гей правозащитник.

Ще има и други инстанции.

Последния път тези „хора“ обявиха в социалните мрежии, че съм осъден за реч на омразата.

Присъдата падна на горните инстанции – идиоти прости.

Искам да питам БХК – какви сте вие, кого представлявате, че да ме съдите? И то не къде, а в социалните мрежи с едни и същи хора? Как така решихте да обвинявате мен в расизъм, след като само преди 40 години вашите спонсори не пикаеха в един и същ писоар с негрите? Как така говорите за нашето лошо отношение към жените, след като в Централна Европа до 1972-ра жените не можеха да гласуват?

Тук гласуваха и имаха права, каквито не можехте да сънувате.

И каквито и до днес няма в ислямските страни, където вие не сте така смели.

Вие ли ще ме учите на отношение към любимите ми гейове, след като дори след Втората Световна Война скопявахте, стерилизирахте химически и унизително вашите гейове, велики учени и заслужили почести хора? Вие ли, които унищожихте индианците с прагматизъм сега говорите за нашето отношение към циганите, моите братя, с които живеем на тази земя повече от 600 години? Криво ляво – но живеем, не се избиваме и се търпим, нещо, на което вие няма да ни научите. Откъде се взехте и кой ви даде право да сте съдници на моята нация, на хората и свободата ни?

Вие сте временна част от едно политическо статукво, което няма гръбнак да спре произвола ви. Защото статуквото трябва да продължи да краде от най-бедната страна в Европа с благословията на вашите спонсори.

Така че вие сте временни, част от исторически естаблишмънт, който винаги е кратък. Вие сте временно наоколо като другаря Лаврентий, като един малък Маккарти и един слабоумен Торкемада.

Свободата е смелост. Всичко хубаво е смелост.

Може да я спъвате Свободата, но няма да я спрете.

Тодор Стефанов журналист

http://News24sofia.eu

loading...