Този свят си отива. Светът на глобалната американо-либерална демократична доминация

Разговор на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването 12+3, радио Хоризонт

ПВ – Добър ден казвам в студиото на В. Вацев. Здравейте

ВВ – Здравейте, г-н Волгин.

ПВ- Да почнем от там, откъдето започнах предаването, именно с реакциите на по-голямата част от либералните медии и либералните коментатори по повод срещата на Доналд Тръмп в Хелзинки. Това, че той отскоро си промени версията и каза, че по-скоро руснаците са се намесвали в изборите – дали ще притъпи тази критика или няма значение какво казва, те си го мразят изначално?

ВВ- Каквото и да направи Тръмп, той ще бъде ненавиждан и аз очаквам поредното шествие на възмутените вагини във Вашингтон, а защо не и в София, ние също имаме своите възмутени вагини…

ПВ- Между другото, имаше един виц, макар че то не звучи много като виц, който прочетох във Фейсбук, че след изявлението на Доналд Тръмп от градската десница щели да правят демонстрация пред американското посолство с искане оставката на Тръмп.

ВВ- О, да, разбира се, те ако са сериозни хора, от „Америка за България“ веднага трябва да финансират тази блага акция… Сега, сериозно, разбира се, никакъв такъв сюжет няма, просто с кървави сълзи плачат представителите на американската дълбока държава, защото чувстват края си. Истинският конспирологичен ужас идва от подозрението им – аз не мога нито да го потвърдя, нито да го отрека – че май все пак службите на Путин са предали една папчица на Тръмп с материали по досието Браудър. Браудър, който спечели по време на перестройката в Русия милиард и половина долара и не плати нито един долар данък в Русия. Разбира се, на Русия не се плаща нищо, но не плати никакъв данък и в Америка, а освен това е финансирал и предизборния щаб на г-жа Клинтън. За такива неща в Америка се лежи в затвора. И не само той, а и самата г-жа Клинтън.

Пък и общо взето световната канализация е задръстена с телата на ченгета, които са се обявили срещу политическите си началници. В момента се организира бунт на горните слоеве на ФБР и ЦРУ, като за някои в България е много удобно българите да не знаят, че Тръмп, първо, е изключително успешен на този етап ръководител на Америка, безработицата е паднала до невиждани стойности, има икономически бум, разцвет на икономическата активност, второ, че той има огромна подръжка не просто навсякъде другаде, но и в низшите и средните чинове на въоръжените сили, ФБР и ЦРУ, т.е. в тайните служби на Америка. В момента наблюдаваме смехотворен опит на хората на Клинтън да организират публична истерика с елементи на преврат. И аз мога да се надявам, само че те наистина ще преминат чертата, след която се поставя въпроса за импийчмънта. На този импийчмънт Тръмп ще постави на масата всички възможни истини относно взривяването на двете кули и относно много други загадъчни истории в американския живот. Американецът не обича своята дълбока държава и затова поддържа Тръмп. Трето, бих добавил, и това е много важно, че на изслушванията, т.е. на своите изказвания, които Тръмп даде веднага след разговорите си с руския президент, той изглеждаше абсолютно сигурен, абсолютно спокоен и абсолютно защитен, което означава, че т.нар. дълбока държава в Америка днес може да продуцира кървава диария срещу него във Вашингтон, но истинските господари на Америка, истинските сили в Америка, които го подкрепиха – защото той съвсем не е екзотичен чудак, който идва отникъде – това е американският индустриален капитал, флагманите на американския едър индустриален капитал са твърдо зад него и са доволни.

ПВ.- Всъщност, това е големият въпрос, дали Тръмп е някаква аберация, нещо екзотично, нещо странно, паднал едва ли не от Марс, или напротив, той е олицетворение на една нова политика, която, дори и да не е Тръмп, ще продължи да бъде такава.

ВВ – Именно това трябва да се каже днес в разгара на истериката на американската и на българската либералееща публика – между другото, аз тук бих освободил либералите от отговорност, защото вече става дума за едни много особени либерали – това дори не е либерализъм изобщо, но както и да е. Днес образът на Тръмп, който отдавна се рисува от вестник Правда на Западното полукълбо, това е Ню йорк таймс и от СNN – че това е един случаен чешит, който е известен с това, че бие жена си или че тя го бие, и че около него непрекъснато се плодят някакви истории, който случайно, поради грешка на обстоятелствата, е напъхан в Овалния кабинет и там сега той не знае какво да прави – този образ всъщност е изцяло превратен. Истината е точно обратната. Той беше избран с огромен натиск отдолу, разрушавайки досегашните конвенции между демократи и републиканци в американската политическа система. И той е там, където е днес, не защото случайно се е напъхал там, а защото не е спрял да говори това, което говори днес още от времето на Клинтън. От времето на двата мандата на Клинтън аз помня какво говореше Тръмп. Той говори днес същото, но вече го и прави. Фактически, като прескочим целия този етаж от компромати на истерика, на разгневени вагини, които, апропо, нека повторя, аз очаквам и в София да видим, редно е – как така всички имат разгневени вагини, а ние нямаме – трябва и ние да имаме. Мисля, че даже познавам някои от тези госпожи. А някои от тях са от мъжки пол, разбира се. Всъщност, трябва да видим реалния политически проблем – и той е, че в САЩ днес се води люта битка, за първи път, може би от Гражданската война до днес (а тя е била отдавна, както знаем), американският елит е в разкол, там се решава въпроса американската икономика ли да загине, за да се спаси световната глобална финансова система, или обратно – да се пожертва финансовата глобализация заради доброто на Америка. Тръмп е изразител точно на втората позиция.

ПВ- Това, че всъщност Тръмп се срещна сега с Путин, някои коментатори го тълкуват като че той удържа превес, че той вече е по-силен от своите противници.

ВВ – Разбира се, че е по-силен.

ПВ- Иначе, ако не беше, нямаше да има такава среща.

ВВ- Да, това е най-простото и най-правилно разсъждение – те се срещнаха тогава, когато се срещнаха, не защото Путин е преценил, че сега е момента, а защото Тръмп е преценил че сега вече може, че сега с по-малко ядове ще свършат важните работи. Апропо, нека само с едно изречение да изчерпим събитието в Хелзинки – те двамата не решиха нищо особено, освен че, гледайки един към друг, видяха, т.е. всеки един от тях видя в другия своя съюзник. Това не е голяма изненада, но трябваше все пак да се случи.

ПВ- В какво са съюзници те, кое ги обединява?

ВВ – Това, че и двамата са изолационисти и двамата са антиглобалисти, и двамата са – аз се извинявам за грозния термин – патриоти, и че стана чудото – напук на цялата яростна пропаганда от Хилари – Соросоиден тип, апропо, соросоидите са ги подгонили отвсякъде, в Русия вече никой не ги бръсне, в Америка ги подритват, в ЕС им се смеят, Орбан ги изгони от Будапеща, в резултат на което България се превърна в соросоиден резерват, в напращял цирей в културно отношение, поради соросоидалност, соросоидите от Унгария се загнездиха в България, ние сме последният соросоиден резерват в света, изглежда и с това можем да се гордеем. Сега, крачка назад към срещата – те се разбраха за какво ще говорят в хода на времето. Разбира се, на първо място винаги са разоръженските проблеми, между сериозни хора най-напред се говори за ядрено оръжие, но те дори не са решавали този проблем, а са решили да започнат да го обсъждат, като по този въпрос, както винаги, ще работят военни експерти. Тръмп вижда в Путин свой съюзник и Путин вижда в Тръмп свой съюзник. Съюзът на антиглобалистките и изолационистки сили в света е началото на края на либералната диктатура на глобализма. Тръмп е противник на глобалния свят и затова той пет пари не дава за ООН – и затова непрекъснато намеква, че това е стара , гнила, ръждива и вече ненужна организация, която трябва да се преобразува.

ПВ – Той и към НАТО има особено отношение.

ВВ – Тръмп непрекъснато повтаря, че НАТО вече е никому ненужна организация, забележете садизма – той отначало принуди всички да плащат 2%, между другото и българският генерал-президент се съгласи, че е време да финансираме НАТО, за да отговаряме на по-големите опасности …

ПВ- Но вече се говори за 4%.

ВВ – А оня ден заговори за 4%, но аз Ви уверявам, че до другия месец той ще заговори за 8%, когато вече ще стане ясно, че той не иска никакво НАТО. Тръмп с удоволствие и с ясно съзнание действа правилно и не по импулс, а премислено, разрушава глобализираните структури на този свят, в който ние живеем.

ПВ – Има ли сила, обаче, да го направи, има ли достатъчно съюзници?

ВВ – Съюзници в Америка той безусловно има, мога дълго да ги изброявам. Това са не просто ръждивите щати, не са просто червените щати, това не са просто значими части от републиканската партия и дори от демократическата партия, това са силите на американския индустриален капитал, които живнаха и видяха надежда. Но това са и много народи в света и техните политически представителства. В България също има сили, които го разбират и го ценят – като импулс, а не като личност, като надежда за едно друго, неглобализирано бъдеще. Разбира се, Тръмп би трябвало да си вземе охрана, която да го пази от неговата охрана. За такива неща, каквито той прави, в САЩ убиват много лесно. Така че, аз не бих застраховал Тръмп, ако да бих бил застраховател. Но човекът говори мъжки, държи се мъжки и засега побеждава. А сега, в резултат на договореностите с Русия, следващата крачка, която трябва да се очаква, това е, че Тръмп съвсем очевидно ще продаде или подари на Путин няколко горещи точки в света. Те са известни – от Афганистан през Сирия до Украйна. Крим не е проблем, разбира се, вече няма такъв проблем. А в Украйна в момента са в паника, защото е ясно, че Тръмп повече няма да ги финансира и което е най-важно – в резултат на тази политика Тръмп поставя под въпрос – и то практически въпрос – целесъобразността и рационалността на разширяването на ЕС към Източна Европа и на НАТО към Източна Европа. От гледна точка на тази тръмпова политика, НАТО няма нужда от Източна Европа, а ЕС също няма такава нужда. С други думи, аз разбирам колко е ужасно това да се говори в ефир, но тенденцията, векторът на днешната политика на американския елит, представляван успешно от Тръмп, е връщане на Източна Европа към зоната на контрол и влияние на Русия.

ПВ – Как обаче тези държави, които са членки на НАТО и ЕС, биха преминали под влиянието на Русия?

ВВ – Държавите не биха преминали, това са елитите, които са си добре там, където са, но ще има резултат -рязкото намаляване на финансирането, а целият либерал-демократичен празник струва луди пари, предполагам, че Вие сте чували колко американски пари се плащат в България на българските демократични медии и културни центрове. Главният харч в НАТО е американският, главните загуби от политиката на ЕС в икономически план са също в Америка. Съвсем наскоро президентът Тръмп напомни на г-н Юнкер – явно го е издебнал в трезво състояние, за да му каже, че ЕС дължи на САЩ повече от 1 трилион долара. С други думи, как ще преминат не зная, но идва момента, когато интересният демократично-комунистически клуб на име Атлантически клуб ще трябва да бъде оставен да се занимава с културно-пропагандна дейност, а не е лошо и някакво разследване да се проведе там. „Америка за България” не бива, разбира се, да бъде закачана, но спокойно може да стане център за продажба на американски знаменца и евентуално на голи снимки на Хилари Клинтън.

ПВ – Аз по-скоро предвиждам, че всички тези организации – неправителствени, пък и правителствени и всякакви други, които до този момент така неистово обслужваха американските интереси, сега със същата страст биха започнали да обслужват руските.

ВВ – А аз имам дори практически сведения, че започва едно силно преориентиране в дълбоките български русофобски кръгове, преориентиране към Русия. Напълно нормално е стожерите и капитаните на българската русофобия да си купят имот в Москва и ако може най-добре на „Рубльовка“ – кой колкото е заслужил, разбира се. Тенденцията на тази политика е такава, освен ако не стане някаква много голяма провокация, каквато аз очаквах още преди срещата в Хелзинки, но сега също времето е много сгодно, напр., някаква цистерна с „Новичок” да гръмне насред Лондон и по остатъците от цистерната да има автографи от Путин със снимчици на сърпове, чукове, петолъчки и др. такива тоталитарни символи – някаква генерална провокация, някакво шарлиебдо на четвърта степен. Между другото, нека да напомня, че има нерешени проблеми – проблемът с Иран в Близкия изток предстои да се решава и аз засега просто не виждам за него никакво решение. Аз не очаквам да се скарат по въпроса за Иран, но там е ролята на Израел. Израелските интереси също трябва да се уважат по някакъв начин, не точно както Нетаняху се е размечтал, но по някакъв начин. Израел е фактор там и това трябва да се помни. Така че проблеми има колкото искате.

В заключение. Този свят си отива. Светът на глобалната американо-либерална демократична доминация, която плаща с лудите пари на американския данъкоплатец, за да хрантути българските русофоби.

ПВ – И не само български.

ВВ- Да, този свят си отива и не само в България, разбира се, но мен ме интересува преди всичко България. Ние засега сме резерват на соросоиди, отвсякъде, където ги подгонят, те идват в България и ги приемаме с любов.

Но това се променя. Първо, парите свършват – казано елегантно, свършва кюмура, а този празник без пари не може да тече. Второ, българският политически елит вече се преориентира и аз го усещам от много места, включително и от лични признания на хора, чийто имена аз не бива, разбира се, да казвам и никога не бих ги и казал. Аз мисля, че ще дойде момент, когато единственото безопасно място за българския премиер Б.Борисов ще бъде Москва – а колкото до генералите на българската русофобия, те вероятно ще чакат с цветя на Орлов мост. Но няма да дочакат нищо, защото този път няма да има никаква военна техника, няма да има втори път.

Тоест, тази среща не е чудо невиждано, това се предвиждаше, много отдавна се знаеше, че Путин инвестира в добри отношения с Тръмп, а Тръмп – в добри отношения с Путин.

Но истинският проблем е, ще успее ли Америка да се отърве от мъртвата, задушаваща хватка на глобалния финансов капитал. Аз не зная какво има предвид Тръмп като говори, че Америка трябва да бъде велика отново. Всичко това зависи от неговата представа за величие. Но това, че Америка трябва да бъде опазена, че индустриалният флагман на света САЩ трябва да бъдат опазени от задушаващата хватка на глобалния финансов капитал – това е абсолютно сигурно. Тръмп прави това.

ПВ – Благодаря за разговора. Валентин Вацев.

Резултат с изображение за Валентин Вацев

http://pogled.info