ТОЛ ТАКСИ /ТРАНСПОРТНА ОРГАНИЗИРАНА ЛУДНИЦА/

Ами честито! Ако отидете на площада в новогодишната нощ и трябва да се прибират по път с винетка, може и да ви честитят новата година с акт. ТОЛполицията започва незабавно да се труди да ви събира парите. И понеже управляващите мислят за Вашето удобство, ако случайно сте пропуснали да си купите винетка, може да си дадете парите и на място – с дебитна карта. С кредитна не се знае, никой не поема отговорността да каже може ли. Не става ясно каква винетка трябва да се вземе – с какъв срок? Или пък ТП /толполицията/ ще ви обясни с колко трябва да се бръкнете. А как се отразява това купуване на винетка през толполицията, на мен не ми стана ясно, ама аз пък нищо не разбирам….
Това, което ми е интересно, е дали и новата ТП ще възприеме подхода „И ся ко прайм?“, култов по българските пътища. И дали човекът просто няма да хвърли някой лев и да отпраши нататък.
Забелязвам 100 % ефективност и КПД на държавата, когато трябва да ни вземе парите. Организацията е незабавна и ефективна. Което не може да се каже за услугите, например. Значи за пенсиите трябва да се подготвят нещата, да се изчака до юли, но милионите за толсистема, за ТП и контролът ги намериха незабавно. Че и хора явно са назначили. Бравос! Даже вече от стикери са събрани почти половин милион лева за няколко седмици.
Ами ..плащайте! По пътя, по който са тръгнали, скоро ще искат пари и да си изкарате колата от гаража. Вече пари за паркиране пред къщи плащате. Възможностите са необятни, а тяхната фантазия е голяма, когато им трябват пари!

Елена Гунчева