Тома Биков с тежко обвинение към Асен Василев

Той го призова да спре да дава акъл

След като партията регистрира листите си за София в предстоящите парламентарни избори, Тома Биков от ГЕРБ хвърли тежки обвинения срещу бившия вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

„Асен Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза и за мен би било добре да спре да дава акъл“, категоричен бе той.

Поводът за това му изказване стана въпросът дали България е в добра позиция, за да запази слотовете за танкери в Гърция, както твърди Асен Василев.
По думите на Биков ексфинансовият министър е объркал 3 бюджета и е „забъркал каши“, които следващите години може би страната ще се опитва да решава.

„Така че за слотовете, аз нямам оперативна информация, защото ние не сме в управлението, но се надяваме да не останем без газ през зимата“, посочи Биков.

Той припомни, че предложеното от тях решение изисква време.
„Нашето правителство 2018-та е резервирало 500 милиона куб. метра газ в Гърция, можем през „Балкански поток“ да направим търг за милиард и половина, имаме и 1 млрд. азерски газ – между другото, договори, подписани не от Асен Василев и Кирил Петков, а от Бойко Борисов, а част от тях и от Георги Първанов.
Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето правителство започна да изгражда, а Кирил Петков забави“, заключи Биков.

Факт е обаче, че правителствата постоянно си прехвърлят вината като горещ картоф, а всъщност резултатите са налице или по-скоро – резултат няма.
Източник: lupa.bg