ТОМА ВЕРНИ

Верният помияр на Борисов – Томата Б., сам се застреля политически с последните си напъни да защити Борисов. В „БНТ“ заяви, че западните медии получавали пари, за да очернят Главната Мутра на Републиката, а публикациите били платени и неверни. Естествено, Томата изхожда от собственото си разбиране, че всички журналисти са журналиститутки и мисирки и правят всичко срещу пари.

Толкова се е самозабравил, че не може да си представи, че някъде има и почтени журналисти, които си вършат работата и наистина са четвъртата власт, а не подлога на управляващите. Това е проблемът на мутрите – губят представа за реалността….

А сега да видим „купените“ /вероятно от Путин, Нинова, Радев и протестиращите/ медии: „Ди Цайт“, „Дер Шпигел“, „Ди Велт“, „Райнпфалц“, „Индипендънт“, „Евронюз“, „Политико“, „Гардиън“, „Файнейшъл таймс“ и много други….явно според Тома Верни яко разкешване е станало на европейско и световно ниво, за да бъде очернен добрият, честен и почтен Борисов!

Не знам обаче как ще обясни, че фондация „Конрад Аденауер“, също го насмете по този повод и се възмути. Явно нещо не е както трябва и то при Томата, а не в медиите. Но пък атаката на немски медии срещу най-вярното куче на танте Меркел, е показателна. Това означава, че политическият чадър на най-влиятелната държава в ЕС над Борисов, вече е свален и ловният сезон за главата му е открит….

Мутрите имат силата. Но точно силата ги подвежда да мислят, че контролират всичко и се самозабравят. И започват грешка след грешка, които ги смъкват в пропастта. Вече се започна. И въпросът е не „дали“, а „кога“. И „как“. Моята прогноза е, че здравето на Борисов е крехко. И стресът ще му дойде в повече, особено като не може да се отчете с успех за едни тръби….

Елена Гунчева

loading...