Топ социолог разкри големия страх на БСП

Изрази очакване, че Радев няма отново да извади на сцената играчи със съмнителни морал и качества

Социологът и политолог Юрий Асланов разкри кой е големият страх на БСП.

„Вариантът е един, предвид показаната невъзможност да се състави правителство – трябва да се върне мандатът като неосъществен. След като и преговори не се водят вече за мнозинство, няма смисъл да се държи повече този мандат. Ясно е, че е абсурдно да се задържа мандатът, не знам с какви мотиви и оправдания“.

Това заяви в ефира на Българското национално радио социологът и политолог Юрий Асланов.

„За половин година това правителство не успя да разработи нито един законопроект, Народното събрание не прие нито един закон. Защо да вярваме, че сега ще може да направи 22 законопроекта (свързани с Плана за възстановяване), които да приеме – този парламент, в този му вид“, коментира още той.

Топ социологът подчерта, че правителството „е уволнено от Народното събрание с успешен вот на недоверие, затова дори няма морален кредит да иска каквото и да било от парламента“.

Той смята, че БСП изпитват страх от предсрочни избори:
„Може би не е без основание… Сред лидерите на ПП може би има и друг вид страх – от служебен кабинет и евентуалните действия на президента Румен Радев, не знам дали имат основание. Страхът обаче не е добра основа за преговори“.

Той изрази очакване, че президентът Румен Радев няма да повтори грешката чрез служебното правителство да извежда на политическата сцена играчи със съмнителен морал и съмнителни качества – „Кирил Петков и Асен Василев, на първо място“.

В заключение Юрий Асланов заяви категорично, че страхът от избори е страх от народа.
Източник: standartnews.com