Тошко Йорданов оповести лъжите на ПП за изгонените руски дипломати

Твърди, че дори и шефът на ДАНС продължава да лъже

Тошко Йорданов от ПГ на ИТН оповести от парламентарната трибуна още от грозните лъжи на ПП за изгонените руски дипломати.

Извади на показ факта, че Финансовото министерство е блокирало средствата на руското посолство в София. Както сами се досещате, това ще коства много сериозни загуби за редица наши фирми, които работят на руския пазар.

Той побърза да уточни и че на практика Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които са се техни.
Те са били блокирани тук, в България.

Няма да е изненадващо, ако и Руската Федерация предприеме същия ход. Йорданов припомни, че те също могат да блокират финансите на българските дипломати там.

Според Тошко Йорданов това минава всички граници на глупостта и няма никаква връзка с това, че сме враждебни държави.
За щастие на този етап дипломатическите ни отношения с Русия все още не са скъсани изцяло.

„В същото време въпреки, че на всички им стана ясно, че решението за изгонването на руските дипломати е на Кирил Петков, шефът на ДАНС продължава да лъже“, посочи Йорданов.
Той е излъгал от трибуната на парламента, че на 9 юни са взели решение въз основа на доклади на ДАНС, а на практика на тази дата не е имало нито един доклад. Едва ли обаче са очаквали, че нещата ще се развият по този начин, заключи той.

blitz.bg