Тошко Йорданов разкри как Кирил Петков е бил командван от…

Категоричен е, че нещата не могат да продължават така и занапред

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов е категоричен, че за да подкрепи партията ново правителство с ДБ, БСП и ПП, е нужно да има разговори между четирите партии.

За да ги подкрепят, е нужно и да се разберат за друг начин на работа. Според него проблемите трябва да се решават така, както те ги решават с ДБ или между тях и БСП.
Освен това, след като се стигне до общо решение е от изключителна важност то да се спазва от всички.

Тошко Йорданов разкрива, че в този ред на мисли, Кирил Петков често пъти е казвал, че нещо ще стане, но две седмици по-късно заявявал, че няма да е така и е решил друго.
В допълнение подчертавал, че баща му му казал, че не трябва да е така или пък, че Лена Бориславова смята нещо друго. Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов е категоричен, че така не може да се продължава да се работи.

Няма как човек, който иска да застане начело на държавата, да взема решения под влиянието на баща си и шефката на кабинета му, а в същото време да пренебрегва коалиционните си партньори, категоричен е Тошко Йорданов.

В заключение посочва, че това, което скърцало най-много помежду им била комуникацията. Той посочва, че Петков като премиер сметнал, че може да издава заповеди, заедно с Лена Бориславова на коалиционните съвети, а останалите, трябвало просто да ги изпълняват.
Източник: blitz.bg