Тошко Йорданов със скандални разкрития за правителството на Кирил Петков

Николов направил всичко по силите си да минимизира щетите

Тошко Йорданов направи скандални разкрития за врътките на правителството на Кирил Петков и в частност за вицепремиера и министър на икономиката Асен Василев.

От разкритията на Йорданов става ясно, че енергийният министър Александър Николов неколкократно е предлагал на Министерски съвет страната ни да премине на същата схема, по която работят Гърция, Италия и Германия с „Газпром“.

Ако това се беше случило, цената на газа щеше да е такава, каквато ни е по договор, а не с трийсет и няколко процента отгоре, както е сега, категоричен бе зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред БНР.

Той допълва, че Асен Василев обаче е твърдо против и отказва това да се случи. В такъв случай на енергийното министерство не му остава нищо друго, освен да купува газ – отново руски, но през посредници с над 30% върху цената.
В този ред на мисли Тошко Йорданов посочва, че енергийният министър Александър Николов е направил опит да минимизира щетите доколкото му е било възможно.

„Тогава бяхме коалиционни партньори и не вървеше да се избиваме едни други пред хората. Шефа на КЕВР го назначихме в името на коалицията. Ние се примирихме в името на коалицията да гласуваме за шеф на КЕВР един човек, който не отговаря на никакви условия по конкурса“, допълни той.
Източник: lupa.bg