Трима дебили решават кои пенсионери да получат коледна добавка, кой да живее и кой да умре

Вместо Съвета за тристранно сътрудничество, трима дебили решават кои пенсионери да получат коледна добавка, кой да живее и кой да умре.

Борисов казал днес, че през тази седмица работили усилено с Владислав Горанов и Валери Симеонов, за да се измисли колко и дали да се отпуснат пари за пенсионерите…

И какво мислите измъдрили? Ще подхвърлят коледна добавка от 40 лева само на хората с пенсия до 321 лева. А останалите пенсионери? А пенсиите от 321 лева нагоре? И по кой сбъркан критерий поставиха тази абсурдна граница между богатите и бедните пенсионери?

Впрочем, защо точно тези решават съдбата на 2 милиона пенсионери? Къде е социалният министър? Или той е само фасада, зад която самозванци дърпат конците на пенсионната система?

Не трябва ли тези въпроси да се решават в Съвета за тристранно сътрудничество, с решаващия глас на пенсионерските организации и синдикатите? И само при пълен консенсус между управляващи, опозиция, синдикати и пенсионери да се взема решение за коледните добавки.

Наистина, България е държава с най-много дебили в управлението на глава от населението. Обаче населението само си е виновно за тази съдба – трима дебили да решават кой да живее и кой да мре.

Велизар Енчев