Трите големи телевизии и други подчинени медии много помогнаха да отвратят хората от Борисов

И благосклонната към Борисов социологическа агенция „Тренд“ показа проучване, в което ГЕРБ и „Има такъв народ“ (ИТН) почти са се изравнили, на 1% разлика. Други проучвания показват дори, че ИТН води. Това е партия, основана от екипа на едно тв шоу …срещу партията-държава на силния човек Борисов, съсредоточил много власт и пари за толкова години управление.

Борисов напада като главен свой враг президента Радев и служебния кабинет. А правителството и министрите няма да участват в изборите. То разобличи предишното управление, и никоя партия, нито ИТН, нито БСП, се свързва с тези разобличения, не участват в тях по някакъв начин.
ИТН си остава встрани, не присъства в големите медии, които безспорно се приемат като поддръжници на Борисов. И така обира протестният вот срещу него.

Въобще, живеем във време, когато социалните мрежи разбиват телевизиите, особено, ако те сами отблъскват зрителя. Трите големи телевизии и други подчинени медии много помогнаха да отвратят хората от Борисов.
И сега някои мното се ядосват и са разстроени, че ИТН може да стане първа политическа сила. Ами това е. Предпочитат несистемна партия, която с лекота предизвика нови избори, въпреки прокобите, че трябвало да се направи правителство и се харчат излишни пари.
Който не е съгласен, че се задава правителство с мандата на ИТН, нека спечели избирателя, да му отвори очите, че по-добре е да дойде „Демократична България“ (ДБ), че е по-добре БСП или …да си настояват за Борисов до края на света.

Работата е, че може да има правителство на ИТН, само ако го подкрепи и ДБ. А те показват твърдо погнусата си от партията на сценаристите и шоумена.
Изборът пред ДБ е – или да подкрепи ИТН, или да подкрепи Борисов. Иначе ще има пак избори.

Иван Бакалов