Трите мумии

Трите мумии, които винаги се завръщат! И си мислят, и някой глупаво им внушава, че това е „за ужас на червените“, както признава една от тях – Антон Тодоров. Триото мумии, те така се наричат, това са Антончо, Спасчо и Гошко, ама не хубавеца, а доносника. Те са вечните кариеристи. За да са добре, могат спокойно да търгуват със съвестта.
Единият дори се отказа от баща си. За морал при тях не се говори – пълен дефицит! Гошко – агент „Николай“, подкваси накриво някогашното СДС. Гладува срещу Конституцията, не я подписа, ала за да лапа пари, стана конституционен съдия. Няма в света такъв случай! След това с Яне Янев щяха да уволняват Борисов, сега му ближе чепика!
Спасчо от вдъхновен певец на социализма, Альоша и Дядото, стана креслив седесар, след това в ДСБ, а след това кривна към ГЕРБ, ама когато разбра, че тази дружина ще управлява още. А за мумията А.Т. – наричал Бойко, Цецо и другите „шайка“, преди да стане член на ГЕРБ! Я си представете Левски – султанът му дава пачки, дава му служба, а той заявява на народа: аз бях против него, преди да ме настани на служба!
Най-големият парадокс е: Цв.Цв. си мисли, че е направил страхотен подбор на ударни депутати и ги пуска на трибуната, за да „громят“ БСП. Вече видя какъв е ефектът от действията на едната мумия – обществото скочи като едно срещу нея и не допусна да оглави комисията по досиетата. Същата е съдбата и на другите аморални мумии – нека пробва! Тримата сриват и малкото авторитет в обществото и в интелектуалните сфери, което има това акционерно дружество, наричано ГЕРБ!

Стефан Северин

Фейсбук

Резултат с изображение за Стефан Северин

loading...