Трифонов към македонците: Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов излезе с остро обръщение към македонците, по повод зачестилите нападения над български културни клубове в Северна Македония.

„Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение”, написа той във фейсбук профила си.

„Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център“, възмущава се лидерът на ИТН.

Той се обръща към гражданите на Северна Македония: „И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате“.

„Ааа, колко съм задръстен – плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз“, пише Трифонов.

Към публикацията си в социалната мрежа Трифонов сподели и „една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна любов“.

trud.bg