Тръмп призова: Да изградим безопасни училища преди да помагаме на Украйна

„На демонстрация в Хюстън стотици хора настояха да бъдат поставени под контрол продажбите на оръжие с лозунги „Защитете децата ни, не оръжията“

Бившият американски президент Доналд Тръмп призова законодателите да направят приоритет осигуряването на безопасни училища вместо изпращането на военна помощ на Украйна.

В изказване на конференция на оръжейното лоби Тръмп запита риторично как Съединените щати отпускат 40 милиарда долара на Украйна, а не могат да осигурят безопасността на училищата. Коментарът му беше по повод стрелбата в начално училище в щата Тексас в четвъртък, при която 18-годишен младеж уби 19 деца и двама учители.

„Преди да помагаме на останалия свят трябва да изградим безопасни училища за собствените си деца,“ заяви Тръмп, който е твърд поддръжник на притежанието на оръжие, а по време на управлението си дори се обяви за въоръжаване на учителите.

Същевременно на демонстрация в Хюстън стотици хора настояха да бъдат поставени под контрол продажбите на оръжие с лозунги „Защитете децата ни, не оръжията“ и „Вашето хоби не струва колкото живота на нашите деца“.“

https://epicenter.bg