ТРЪН В ПЕТАТА И ГРЕДА В ОКОТО

Социологът Колев много точно е напипал страховете на управниците и коментарът му ясно обяснява поведението на Борисов и ортаците му, които в последните дни станаха за смях и на мисирките с тъпите си пируети.

„Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете политическия пейзаж. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ директорът на социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев за свалянето на политическото доверие на правителството от страната на президента и реакциите след това. С изказването си президента се позиционира по отношение на властта и определи разграничителните линии между себе си и управляващите. Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, за да не героизира президента и за да не срине авторитета си. Освен това управляващите няма да допуснат обединение на опозициите – лявата и дясната. Необходима е нова политическа формация, вън от лявото и дясното, която да успее да осъществи обединението на опозициите, каза още той.
„Не само има място, а има огромна ниша за това. Видно е, независимо от растящото недоверие, скепсис и отвращение от управлението на ГЕРБ, основната опозиционна партия не може да се заяви като ясна алтернатива. Очевидно обществото търси нещо различно. Това е огромната ниша, която съществува и скоро ще бъде запълнена. Възможни са предсрочни избори, на които да наблюдаваме повече от една алтернативни политически формации“, каза той.

Любо Кольовски

loading...