ТРЯБВА ДА ИМА ХИГИЕНА В ПОЛИТИКАТА

Отново Първата дама беше нападната днес от придворни журналисти относно някакъв инцидент с кола на НСО. Логиката лично на мен ми се губи, освен ако не е изместила шофьора на службата и сама да е карала колата. Все едно да обвинят пътниците на автобус, че шофьорът е предизвикал инцидент. Но пък ПР-ите на властта очевадно вече губят идеи и започват да си изпускат нервите.
Още от момента на обявяване на резултатите от президентските избори, голяма част от обслужващите Премиера-Слънце журналисти и имиджмейкъри се посветиха на търсенето на кусури и оплюването на президентската двойка. Което е още по-жалко и трагично на фона на медийния комфорт на предходния президент, когото дори съпругата му не желаеше да свързват с нея. Но…както се казва, за ГЕРБ-ерастите – или хубаво, или нищо!
И отново посочвам на управляващите галоши, че ПР-ите им не са това, което бяха. С очевадно странните и лични нападки срещу неудобните врагове на Премиера-Слънце, както и срещу Първата дама, роднини, приятели и всеки, който може да е свързан с Президента по някакъв начин, постигат обратния ефект. Явно са повярвали на Боку, че като той е прост, и хората са прости.
Но…как да го кажа. Когато си цървул, си личи, без значение с колко рози ще се накичиш, пак ще изглеждаш и миришеш като цървул. И обратното – достойният и свестен човек също си личи. Народът направи своя избор. И избра този, който е достоен. А опитите за очерняне постигат обратният ефект. И показват неистовият ви страх….
Само жалките и дребни душици се опитват да пробият в политиката и да запазят властта си с подобни методи. На фона на непрестанните сериозни и конфузни гафове, които правят вашите избранници – като започнем от Пекинската патица, през Барни Ръбъла на правото и стигнем до последното блестящо магистрално попълнение в правителството.
Интересно ми е същите тези журналисти, когато управляващата хунта загуби властта си, колко чевръсто ще се завъртят като фурнаджийски лопати натам, накъдето ще бъде новото управление? А?

Впрочем защо НИКОЙ не писа как заради Премиера-Слънце във Варна не пропуснаха да мине линейка? Страх ли ви е?

Елена Гунчева