Трябва ни независима журналистика, която задава трудни въпроси на всички

Социолози, политолози, да, тези същите, които предвиждаха резултатите на изборите, които не е сбъднаха, сега ви обясняват от екрана „изненадата“ и нямате друг вариант.

Макар и мнозина да си мислят, че БНТ, БТВ и Нова ТВ вървят с победителите, те ще си останат „зависими“ медии. БНТ от Доган, БТВ и Нова ТВ от Борисов и Пеевски през Спас Русев.

Лошото е, че несистемните лидери на партии продължават ги посещават и да ги легитимират.

Колкото и да критикувате Слави, той зае правилната позиция, ако има нещо да кажа, ще го кажа от екрана на моята телевизия или моите медии.

Те и медиите на властта веднага се ориентираха и вече канят симпатизиращи на ИТН социолози и политолози.

Властимащите също не се явяват нито в Алтернативата, нито при Сашо Диков, нито при Люба или Веско. Не само защото ще им бъде тежко и жежко, а за да не дават възможност на тези алтернативни медии да разширят популярността си.

Голямата беда тръгва от Пи Ар експертите към ДБ и ИСМВ, които като чуят че ги канят в сутрешните блокове и се разтапят от умиление. И така лидерите на тези формации стават съотговорни за състоянието на българската медийна среда, защото се интересуват от 5 минути внимание, а загърбват приноса на същите тези домакини журналисти за 111 то място.

Още се радвам на късчето свобода за изразяване, което им подхвърлят.
По-голям шамар за медиите на властта от тоталния отказ на ИТН да присъства в бг медиите, трудно може да се измисли.

В същност Слави им показа, че може и без тях. И това поведение е по-адекватното.

С присъствие на лидери на ДБ и ИСМВ, без да продумат и дума на критика към медиите които ги канят, нищо няма да се промени и ще си останем на 111 място.

Трябва ни независима журналистика, която задава трудни въпроси на всички. Защото няма никаква гаранция че утре някой министър от ИТН, ДБ или ИСМВ няма да стане следащия Петър Москов.

Илиан Василев