Тук е държава на парадоксите!

Какви времена, каква демокрация! И ме пита нашенец, хванал вече корен в ех, Канада: как е , цъфти ли демокрацията? Не само цъфти, казвам, ами и дава плодове! И то какви – едни такива гърчави и стипчиви, дето и козите не могат да ги ядат.

Ех, друже, стой си там: тук е държава на парадоксите! Антикомунисти откриват паметници на комунисти и леят сълзи! Благодарни реститути вдигнаха три метра паметник на Светослав Лучников, дето го наричат баща на реституцията, защото той прокара този закон и ги направи неочаквано много богати. А Голямата Берта, както иначе е известен в някои меки кръгове, с червена лента на ръкава държи пламенна реч за новата власт на 11 септември 1944 година от балконче на площада в Боженци. Виждал съм я с очите си.

Сега е вкаменен и ни гледа много, много демократично.Фаворитът на Живков и човекът с обкръжение на генерали от държавна сигурност, който нито е гонен, нито репресиран от тукашната власт – напротив, бил е галеник, замина уж да изучава живота на Западното мръсно общество и не се върна / Г.Марков/. Използваха го гадно за пропаганда в Студената война. И той има два метра паметник!

Паметник вдигнаха на доносник от прословутото Шесто, актьорът който играе главна роля в „Човекоядката“ на Радоев / Т.К./, ама бяга в ЦК на БКП да се разграничи от образа си, дето има намеци за Живков. Абе, дисидент! И на него вдигнаха паметник!

Някогашен член на БКП и комсомолски секретар беше президент и първи русофоб/ Р.Пле./.

Калният доносник, ама наистина кален – Николай, в института за чуждестранни студенти разсипа маса съдби! Той гладува срещу Конституцията, пък след това стана конституционен съдия / Г.Марков също се казва!/, мина през партийката на Яне Янев и щяха да уволняват Бойко Борисов, пък сега му се търкаля, скимтейки угоднически в краката му, щото е депутат от ГЕРБ!

Страхотно е ,нали?

Друг пък написа за „шайката“ на Бойко Борисов, търчеше в студиа и громеше милиционерско-пожарникарската пасмина, а сега точи лиги до Цветанов в парламента / А.Тодоров/.

Какви политически чистофайници, а?

А един друг – с библейска брада, гладуваше, громеше комунисти и ченгета, но и той чинно коленичи в краката на бившият член на БКП и ченге, а сега лидер на “дясното“. И понеже много вдява от дипломация, за награда го пратиха консул в Ниш – да е близо до София, та като се наложи пак да се тръшне и гладува. Това е храбрият Едвин! Помниш ли – щеше да гладува срещу Желев до смърт, а Елка Константинова си скубеше косите и със сълзи на очи го молеше: Еди, не умирай! Глупости – мръсниците са безсмъртни!

То, нямат край новите антикомунисти, които се чудят как биографията да си претапицират – кой с дядо, кой с плакат от тапет, кой в леглото…Важното е да громи миналото и да трупа пари от и в името на клетия народец! Това е храбрата чета, която се води в парламента от сина на шофьора на някогашния баш шеф на Държавна сигурност – генерал полковник Григор Шопов. Да си негов шофьор е повече от това да се някакъв генерал в управленията! Но бащата е въртял волана, козирувал и слушал, а вечер е приспивал малък Цецко с приказки за евроатлантическите ценности!

Да не би да те заболя глава?

А питаш ли ни нас?

Спирам!

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...