ТЪЖНО Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ В ПОЛИТИКАТА ВЛИЗА ТОШКО И СЕ ОТТЕГЛЯ ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ

Винаги съм се възхищавала на проф. Иво Христов. Същият, от БСП. Освен голям ерудит, и смел човек, отстояващ позициите си. Днес разбрах, че той се оттегля от политиката. Не знам какви са причините, но е тъжно. Българската политика и без това стана поприще за неудачници и цървули, а напускането й от знакови лица като проф. Христов прави това още по-катастрофално.

Политиката е мръсна работа. Защото включва договорки под масата, които никой не смее да изрече на глас. Защото вместо да залагат на морала и родолюбието, партиите влизат във всякакви договорки, за да успеят да се докопат до властта. И тези договорки са толкова мръсни понякога, че всеки морален човек се погнусява и напуска политиката. Всъщност така стана в началото и със СДС – влязоха много свестни хора и когато видяха мръсотията и тинята, която превзе организацията, напуснаха.

Разбираеми са процесите в БСП. За което можем само да съжаляваме, защото България има нужда от сериозна лява партия. Всъщност ключовият камък за новото разделение са сегашните президентски избори. На мен всъщност ми е интересно какви са мотивите на БСП за сегашната позиция и подкрепа на човек, издигнат от инициативен комитет. Но май това си е тяхна вътрешна работа…..

Елена Гунчева