Тъй като даже и политическата наглост трябва да има някакво дъно, последните изказвания на Борисов породиха малко въпроси:

Тъй като даже и политическата наглост трябва да има някакво дъно, последните изказвания на Борисов породиха малко въпроси:

1. Ще се извини ли Борисов за лъжата си, че „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност“? В противен случай явно не му пука за хората.

2. Прокуратурата ще арестува ли Борисов за всяване на паника в центъра на поредния пик на кризата? В противен случай явно прокуратурата проявява двоен стандарт и трябва вкупом да си подадат оставките.

3. Някой от лекарите около Борисов ще намери ли доблест да се извини за лъжата за ваксините с изтекъл срок?

4. Или партийната клетва е по-силна от Хипократовата?

5. Някой от предизборния щаб на ГЕРБ ще се извини ли за лъжата?

6. Или победата на изборите е най-важното нещо, макар и с цената на лъжи?

7. Ще се извини ли кандидатът за президент Герджиков за лъжата за ваксините?

8. Или честта на науката вече нищо не означава за Герджиков?

9. Някой от инициативния комитет на Герджиков ще се извини ли за лъжата за ваксините? Или вече понятието „независим“ тотално е девалвирало в гонене на изгодата?

10. Някой от Активисти-ГЕРБ ще се извини ли за лъжата? Или партийният активист никога не се извинява?

11. Ще има ли френетична истерична пресконференция на Младежи-ГЕРБ по повод на лъжата за ваксините? Или това се прави само като трябва да се хвърля кал върху опонентите?

12. Някой въобще от симпатизантите на ГЕРБ ще събере ли смелост и доблест да се извини за лъжата? Или в тази партия това са непознати думички, отдавна изпразнени от съдържание, кънтящи на кухо, като празна поцинкована кофа?

13. Някоя национална телевизия ще посмее ли да завърти лъжата за ваксините с надпис „Това е лъжа“?

14. Някоя национална телевизия ще започне ли да предава думите на всеки един лъжец с надпис „Това може да не е истина, не вярвайте на всичко, което чуете“?

15. Защо ГЕРБ не направиха нито една информационна кампания за ползите от ваксините?

16. Защо ГЕРБ загубиха месеци наред на българите с фейк новината за „рестарт на демокрацията с нова Конституция“, вместо да ги подготвят за ваксините?

17. Защо ГЕРБ дадоха трибуна на отявлени лъжци и антиваксъри?

18. Защо ГЕРБ дадоха възможност „алтернативните факти“ да завладеят институциите?

19. Защо ГЕРБ даваха трибуна на сектанти и ченгета от ДС в продължение на години да говорят срещу науката, срещу здравия разум, срещу цивилизационния ни избор да сме част от западната демокрация?

20. Ще се извинят ли ГЕРБ за „норвежките влакове на границата ни, които ще крадат децата ни и ще ги дават на гей двойки“?

21. Изобщо, някой ден ГЕРБ ще има ли доблест да се извинят за едно нещо? Поне за едно? За едно едничко мъничко нещо да се извинят…

Крещящите за обединение лъжат за ваксините. И плашат хората. Това ли е обединението? Лъжи, докато не се разсипе всичко? Докато не се побъркат хората? Докато не се върнат на власт?

За това ли е всичко? За да се върнат на власт? Готови са да побъркат хората, да ги уплашат, да ги отдръпнат от ваксините, да обрекат още хора, само и само да се върнат на власт?
Даже и в кампания, даже и освирепели за власт, политиците нямат право да си играят с живота ни по този начин. Просто нямат право. Ако искат да останат хора, разбира се.
Спокоен ден!

P.S. Ето какво е казал: „Имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност, „Пфайзер“ – до 30 септември им е срокът на годност. Казват удължили го били. Ролята на една ваксина има две значения или две роли – първата е да е безопасна, която се гледа, и второто да е ефикасна. То и киселото мляко като мине срокът на годност със сигурност може и да го изядеш него ден или на следващия. Само че то е с изтекъл срок на годност и го прибират от магазините. И питам тези, защото това са престъпления, които вършат, защо продадоха хубавите, в гаранционен срок ваксини, на (да не ми се обидят, казвам глупави, щот са много умни) норвежците, на Норвегия. А на други подариха. Защо лъжат хората и ваксинират с изтекъл срок на годност? Ама „Пфайзер“ решили, че още три месеца е валидна. Кога я изпитаха като е нова ваксина? Тя може да е безвредна, а ефикасна ли е? Дори едно вино или ракия да го оставиш на въздуха какво става – изветрява“.

P.P.S. Все още по профилите на някои от най-крайните Активисти-ГЕРБ стоят колажи за изтеклия срок.

Любомир Аламанов