Тъпото обяснение на депутата Искрен Арабаджиев взриви обществото

Тези наистина ни правят на маймуни

Депутатът от редиците на ПП – Искрен Арабаджиев изби рибата с тъпите обяснения, които даде по-рано днес за купуването на депутати и орязаните пари от Европейския съюз.

Той направи опит да оневини партията им, хвърляйки вината върху Бойко Борисов и ГЕРБ за това, че непрестанно си играят със страховете на хората и пускат манипулативни твърдения.

Арабаджиев не отрече, че средствата по Плана за възстановяване са намалени с около 1 млрд. Той обаче побърза да подчертае, че това намаляване го има и за още 22 държави, освен нашата.

И тук идва най-интересната част. Арабаджиев твърди, че причината за това намаляване е, че според данните на Евростат има подобряване на икономиката ни в сравнение с периода, в който сме кандидатствали за отпускането на тези пари. Именно поради тази причина Еврокомисията ни е отнела тези средства.

Що се отнася до шансовете на проектокабинета на Асен Василев да се реализира, Арабаджиев заяви, че винаги има такива. Той разкри, че до последния момент ще продължат да разчитат на съвестта на депутатите.
Категорично обаче отрече обвиненията на опозицията, че от ПП си купуват депутати. В подкрепа на думите си заяви, че ако това наистина се беше случило, вече щяха да са си осигурили нужната бройка.

blitz.bg