Търговия с животи

Колко смелост трябва, за да броиш 300-400 лева за фалшив сертификат за ваксина, а след това да лежиш в КОВИД-отделение с кислороден апарат?

Знам, не е смелост… Потресаваща глупост е!

А що за лекар трябва да си, за да отваряш флакони с ваксина, да ги отчиташ в системата и да ги изхвърлиш в мивката?

Знам, не са лекари, търговци са!

Има ли смисъл да питам къде е прокуратурата и кога ще имаме поне едно разследване за фалшиви сертификати. Защото от месеци се говори, че схемите и цените не са по-ниски от тези при фалшивите ТЕЛК решения.

Сетих се – прокуратурата проверява дали лекарите от мобилния пункт за ваксинация във Варна са имали разрешение да поставят ваксини. Да, повтарям – разследват се лекарите, а не нападналите ги антиваксъри!

Прокуратурата, помните ли, погна шефката на фармацевтичния съюз, защото предупреди, че важни лекарства изчезват от аптеките. Създавала излишна паника.

Но същата тази прокуратура проспива похода на антиваксърите из телевизионни студиа и фейсбук. Вече повече от година разни лица, зовящи себе си лекари, твърдят, че вирус няма, че ваксината убива, че ще ви пораснат рога и ще ви оставят безплодни. Това за хората на Иван Гешев очевидно е свобода на словото. А търговията с фалшиви КОВИД-сертификати минава в графата свободен избор…

Потресаващо ниски продължават да са нивата на ваксинация у нас. Унизително малък е процентът на хората, които изобщо спазват някакви мерки. Ужасяващо е бездействието на властта срещу откровени престъпления, в които са замесени лекари.

Иска ми се със същия хъс и бързина, с които министър Стойчо Кацаров разрови схемите с трансплантациите и фиктивните пациенти, да пресече измамите с КОВИД-ваксини. Вярно, цените са по-ниски, не се източва касата, но търговията е с човешки животи.

автор:Ралица Николова

duma.bg