Увеличение по „терлици“

Срамно решение на кабинета „Борисов 3“ се промъкна „по терлици“, без фанфари, барабани, без хвалби, тихичко… Необичайно за Бойко, но мълчи като риба, ни дума, ни стон, ни хвалба. И как иначе!? На фона на мрачната българска действителност, на ширещата се корупция и мизерия Борисов вдигна драстично заплатите на стотина висши държавни чиновници от групата на най-преданите и приближени – т.нар. политически кабинети.
Завиждай, народе, имаш пълно право. Всички зам.-министри и началници на кабинети начело с Борисовата любимка Румяна Бъчварова по неясно какви заслуги вече ще вземат с по 2 бона отгоре. Чиновнически заплати над 3600 лв.! Как ви звучи? Толкова ще прибира шефката на премиерския кабинет, след като миналата година „оправи“ и полицията, и криминалния контингент. И вместо да я пенсионира, Борисов я позлати.
Лошо, Бойко, лошо! Какво ще каже народът, който премиерът толкова последователно зомбира и приспива със сладки популистки приказки? Или може би Борисов разчита на слабата памет на „лошия материал“. Все пак минаха 7 години и народът сигурно не помни, че вождът на всеослушание, еднолично и справедливо замрази заплатите на въпросния втори ешелон на властта, че даже им забрани и да участват и печелят от бордове в държавни фирми.
А каква стана тя сега? Верен на себе си и своята непоследователност, Борисов се отрече от собствения си указ, който някога толкова напомпа рейтинга му. Хора, той не е забравил, иначе нямаше да мълчи като пукал. Сега, бъдете сигурни, Бойко ще се оправдае, че ТОЙ вдига доходите на всички, като почне от дребните чиновници и обещаната им заплата от 510 лв., че и учителите, полицаите, пожарникарите… Все мъченици на държавата на границата на бедността. Ето защо с тях се хвали, а с Румето не?
Само преди ден „бащицата на нацията“ призова бизнеса да вдигне заплатите в частния сектор, за да си останат българите в родината и да не емигрират, а които са избягали – да се приберат.  Не че някой ще го послуша, ама друго си е да имаш всеки ден трибуна и да демонстрираш на думи колко си добър, милостив, справедлив и застъпник на неоправданите. Направо ти иде да се разплачеш от срам и гняв! От този варварски популизъм, от тази грозна демагогия, от това противно скодоумие, гарнирано с псевдонаивизъм, от тази дебелашка доброта…
Трудно се живее в паралелна държава, в която всичко, което властта представя, не е това, което е. В държава, управлявана от хора с биполярно разстройство, на които не им пука за народното благо, а за личния рейтинг, напомпан с празни приказки и фалшиви новини.

Ростислава Иванова

Резултат с изображение за румяна бъчварова бойко борисов

http://duma.bg