Украинските бежанци реват за хотели в Приморско, местните жители са бесни: Те завзеха всичко!

Над 1000 украински граждани протестираха в центъра на Приморско, съобщава БНР Бургас. Бягащите от войната подготвят петиция до Министерски съвет на Република България и Европейската комисия, с която настояват да се преразгледа решението и да останат в хотелските бази. 

Според информация на Областна администрация Бургас над 3 хил. украинци са настанени в Приморско и Китен към днешна дата.

Част от тях излязоха преди обед на протест.  Те държаха плакати с надписи „Не ни премествайте“ и с имената на хотелите, където са настанени.

„Държавните бази не са предназначени за настаняването на майки с деца. Няма топла вода, храната е лоша, във ваните има плесен. Аз съм била в станцията на БДЖ в Приморско. Там вратите са изгнили в основата си. В някои стаи няма климатици, няма отоплителна система“, каза една от майките.

Украинските бежанци държаха надписи, на които са изписани хотелите, в които са настанени към момента. Те трябва да ги напуснат до 15 ноември

„Ние сме живели в станцията на енергото. Там нямаше храна, много беше зле“, допълва друга украинка.

„Тук в Приморско има училище, има болница, някои деца ходят на училище“, казва трета.

Жители на Приморско обаче изразиха неодобрението си към протеста.  „Възмутена съм от тази демонстрация, която правят пред кметство Приморско. Никой не мисли за българските деца.“, коментира местен жител.

„Те завзеха всички станции, където и да се обърнеш. Те получават повече права отколкото ние“, допълва друг.

blitz.bg