Украинският посланик предупреди, че след изборите имат ново искане към България

Призна, че има българска подкрепа за войната през трети страни

Украинският посланик у нас Виталий Москаленко предупреди, че след като минат предсрочните парламентарни избори, страната му ще отправи ново искане към България.

Пред Нова тв той заяви, че не го интересува какво се случва в Путинския райх, коментирайки горещата тема за атентата, при който загина дъщерята на сочения за идеолог на Путин, Александър Дугин – Дария Дугина.

Москаленко е категоричен, че Дугин е фашист и допълни, че дъщеря му Дария Дугина е била млада фашистка.
Той обаче бе категоричен, че Украйна няма намеса в този атентат.

„Русия нападна Украйна без причини“, припомни дипломатът. „Путин и путинова Русия няма да спрат“, изтъкна Москаленко.
Според посланика рисковете са осезаеми. Той дори предупреди, че рискът от ядрена заплаха е доста сериозен.

„Руснаците дойдоха на територията на Украйна и завзеха Запорожката атомна централа, светът е променен“, категоричен бе Москаленко
Според него по газовия въпрос България трябва да е по-решителна. Страната ни трябва да се държи като европейска и НАТО-вска държава и да върви по този път.

Посланик Москаленко оценява българската подкрепа за войната в Украйна. Той дори призна, че има българска подкрепа за войната през трети страни – нещо, което нашите управници категорично отричат.
Дипломатът се надява, че ще дадем директно военна подкрепа на Украйна и поиска старото ни руско оръжие. Той обаче заключи, че този разговор ще се води след изборите.
Източник: blitz.bg