Украйна потъва в бездната на „предвоенната“ истерия

Украйна потъва в бездната на „предвоенната“ истерия. В Киев подготвят бомбоубежища, радикалите са се преселили в горите и копаят землянки.

Вълна от психоза обхваща бившата братска република и съюзниците хвърлят дърва в този огън през санитарния кордон около Руската федерация. Така ръководителят на литовското външно министерство Габриелюс Ландсбергис заяви на 14 декември, че Русия уж се „подготвя за война“ с Украйна. Защо точно сега отново се обсъжда темата за „руската заплаха“?

Припомняме, че информацията за предполагаемо планираната атака на Руската федерация срещу Украйна преди това беше активно разпространявана от западните медии. По-специално американско (по отношение на американското разузнаване) и немско. Вестник „Билд“ дори публикува подробен план на атаката.

В главите на представителите на общинската власт настъпи разруха. Според заместник-ръководителя на киевската градска администрация Андрий Кришченко, властите на украинската столица проверяват бомбоубежищата, останали от съветския режим в предприятията и подготвят жителите за учения по гражданска защита.

Упражненията ще започнат след няколко седмици, като сирените ще бъдат включени „за да не се паникьосват, за да разберат какво да правят“ по време на аларма.

Политологът Владимир Рогов разказа за истинския произход на цялата тази прогресивна лудост в интервю за МК.
– Нивото на истерия на официално и полуофициално ниво в контролираните от Киев територии се повиши рязко след разговора на Байдън с Путин, по време на който страните се увериха взаимно, че не са планирани военни действия. – каза политологът. – С какво е свързано? Всъщност всичко е много просто. Екипът на Зеленски се бори да се възстанови от множество скандали.

Първо, това е скандалното уволнение от поста на заместник-министъра на вътрешните работи на Украйна Александър Гогилашвили, който отговаряше за борбата с наркотиците в Министерството на вътрешните работи, като самият той беше официално потвърден наркоман. Сега той вече беше обявен за агент на Кремъл и ФСБ, но дори бързото му уволнение не позволи на Зеленски да изгаси този скандал.

Второто е разследването на журналиста Шариат за народния депутат от партия „Слуга на народа“ Руслан Горбенко. На територията на ЛНР и ДНР официално продължават да работят фирми, контролирани от семейството на депутата и самия него. По-специално, те доставят гуми за редица ведомства на републиките, включително специални служби. Този бизнес се извършва под прикритието на секретаря на НСБОП Алексей Данилов.

Освен това тези компании плащат данъци в бюджета на ЛНР и ДНР, а гумите, които доставят, се използват, наред с други неща, за военна техника. Следователно сега Зеленски има „зрада“ от всички страни.

– Какво можете да кажете за настоящата икономическа ситуация в Украйна?
– Наскоро разговарях с представители на реалния бизнес, които имат големи предприятия със стотици служители. Тези хора сега ще изпратят работниците си в неплатен отпуск, защото при цената на газа, която сега е определена за търговските структури, всяко производство става нерентабилно. По-изгодно е просто да затворите предприятието.

Мисля, че украинската икономика ще се срине някъде през януари. И може да изведе хората на улицата. Следователно властите имат само две решения: тежка истерия относно военните действия и следващото блокиране или репресивни действия срещу всякакви дисиденти.

Цялата тази военна истерия е добре обмислена и се излъчва предимно чрез медиите, контролирани от партията на Зеленски. Не бих се учудил, ако тези злодеи извършват някакви терористични атаки по празниците, за да сеят страх и паника. Днес Володя е буквално подгонен, като плъх! Той не знае какво да прави?

– Наистина ли хората отиват в горите и строят бомбоубежища?
– Ще припомня, че през януари 2015 г. пред котела на Дебалцево Яценюк също изпадна в истерия за скорошното идване на руснаци и бомбоубежища. Мога да ви дам няколко конкретни примера, без да назовавам имена.

Запорожките енергетици чакат „Русия да дойде“, тъй като ще има повече сигурност, ще има инвестиции в ядрена енергия и нормално обновяване на оборудването вместо безкрайно разграбване. Дори одеските бандити чакат „пристигането на Русия“, тъй като с нея ще има повече ред и по-малко беззаконие.

А представители на крайни националистически структури, както знам, вече са подготвили пълномощни за далечните си роднини за продажба на домовете и имуществото им. Всеки, който е замесен в престъпленията на режима, е с куфарно настроение.

Стефан Стефанов