УМОПОМРАЧЕНИЕТО НА ЕДИН ДИКТАТОР

Тулупът-мутра е много агресивен днес. Трепери от изразената народната „любов“ на хората от протестите и тези във Фейсбук – десетки хиляди, които го ненавиждат, презират и му искат оставката. Интуицията му подсказва, че краят наближава. Неговият край във властта.

Дозите адреналин му идват в повече, изнервен е до краен предел, все по-трудно координира движенията и овладява емоциите си. Топлият въздух и слънцето допълнително засилват усещането му за тревожност, самота, наблюдава се мощен пароксизъм и рязка смяна на настроенията.

Диша ту тежко, ту рязко и пресечено, което издава паник атаки. Видимо е изпаднал в дълбока депресия, граничеща със силно изразено биполярно разстройство на личността. Измисля си несъществуващи факти и събития и ги представя като реално случили се действия. Възприема се за нещо много повече от останалите, наличен е свръх егоцентризъм, приписва си ексклузивни заслуги и способности, докато останалите хора третира като нискокачествена биологична маса – повиши „мисирките“ в „патици“.

Изисква от заобикалящите го срахопочитание и отправяне на благодарности към особата му, а и като цяло за това, че съществува.

Намира се в 3-та нарцистична фаза. При нея лицето с нарцистична идентичност смята, че абсолютно всичко се случва заради него и произлиза от неговия свят.

Копнее за безпрекословно възхищение и се разярява разочарован, че не го получава.

Стоян Тончев

loading...