Уморените коне…

Цецка Цачева излита извън орбитата на парламента, детронирана де факто от един бизнес партньор на Бойко Борисов и още един местен  координатор на ГЕРБ, пренаредили партийната листа на Плевен. От ГЕРБ много услужливо мълчат по въпроса и чакат Цачева сама да проумее, че времето й свърши. Подобна беше съдбата на Искра Фидосова преди години, когато натвори такива безобразия, че и ГЕРБ си отдъхна, когато дясната ръка на Цветанов излетя в политическото небитие.
Дошло й е времето на Цачева. След толкова знакови провали. Най-тежки за нея бяха не общите резултати на последните президентски избори, а тези от парламентарните в родния й Плевен. Слагането й на второ място след водача Ивайло Московски предопределяше възможността с една или две преференции Цачева да бъде изхвърлена любезно от политиката. Чак жал да му стане на човек за горката майка на нацията – прелъстена и изоставена.
В ГЕРБ нещата стоят така. Каза го преди дни и Самият Бойко Борисов. Запитан от любезен телевизионен водещ дали си подготвя заместник, който да го наследи начело на партията един ден, човекът в прав текст рече: „Не, партията съм я създал аз.“ Това е ГЕРБ – еднолична собственост. Нещо като фирма за перилни препарати и сапуни. Като тази на Борисов и бизнесмена от Червен бряг Пламен Тачев. Същият, който мълчаливо търка столовете в парламента вече четвърти мандат, а сега измести Цачева по силата на преференциалния вот.
Искра Фидосова мина по същия трънлив път. От почти първа в държавата до нотариуска отново в Монтана. Защото в ГЕРБ е така – употребяват някого, после ако Той не му се кефи, го изхвърлят. Борисов залага на своите като на коне. Ако печели и тича добре, седи в парламента. Ако не печели, запраща го. Доказателства има достатъчно, като се започне от митичната провалена еврокомисарка Румяна Желева, мине се през Искра Фидосова и Златанов с тефтерчето. Сега е ред на Цачева. От „Осанна“ до „Изритай я“. Много просто, по мутренски.

Милена Николова

Резултат с изображение за Цецка Цачева

http://duma.bg

loading...