Утре съм на протест – защото опцията да мълчим докато те усвояват, а ние умираме, не ме устройва

Забележете управленската перверзия на Борисовото правителство и „здравните“ гурута – министър и Кунчев Ко. , Мутафчийски и Кантарджиев вече се на заден план, изхабени. Те калпави, аз виновен?!

Умират хора пред затворените врати на болници, тоест началниците – лекари са се барикадирани сами вътре в болниците, в изпълнение на поредните недомислици на „здравнния управленски елит“, на нереформираната система, която „усвоява“ ресурси, но не дава качесвен продукт след повече от 10 години управление на ГЕРБ, и накрая виновен излиза народът, който умира и ще ни наказват с тотален локдаун.

На трето място сме по смъртност в ЕС, но забележете, на на едно от последните места по възраст на населението, което е крещящо и неоспоримо доказтелство не само за некомпетентност, но и за характера на организирана престъпна група на това правителство.

Кое точно от предписанията не се изпълнява, защото мерките половината са объркани, противоречиви и най-вече сутрешните „заповеди“ от екрана, противоречат на вечерните?

Вчера посетих съседния мол – толкова малко хора има, че твърдението че не се спазва дистанция или не се носят маски е нелепо.

Проблемът е, че хората вярват на репортажите за умиращи хора на стълбите пред болницата, което е реален факт, а не на обвиняващите ги от екрана чиновници. И като няма власт, на която да вярват, всеки се чувства като осъден на смърт – да бъде следващия на стълбата пред затворените врати на болницата.

Пропагандата тръби под 30 процента от капацитета като легла на болниците е зает, а вратите им затворени?!
Най-лошото е, че и доверието в лекарското съсловие изчезва, защото БЛС е казионна организация и вместо да се противопостави и брани достойнството и доброто име на лекарите, обслужва правителството.

И така недоверието към правителството се трансформира в недоверие към лекарите, за които се формира представа, че са се барикадирани от страх в крепостите си болници.
И вместо оставки от Борисов, през министър, шефове на болници, щаб и т.н. Вие получавате „обстойни проверки“, „комисии“, „прокурорски пунтамари“!?, медийни лъскания на имидж.

В другите страни хората си тръгат защото веднъжт използвали служебна кола за лични нужди, тук хората умират зарада скапано управление и …. нищо.
Утре съм на протест – защото опцията да мълчим докато те усвояват, а ние умираме, не ме устройва. Ако не сте разбрали въпросът за свалянето на това правителство е въпрос за оцеляването ни в прекия, физически смисъл на тази дума.
И на фона на масовото обеднвване в следствие на кризата, полицаи протестират за увеличение на заплатите с 40 процента!?! Мутрите искат повече пари за да бият протестиращите.

Илиан Василев