Фандъкова „дере кожи“ за Синя и Зелена зона, НАРОДЪТ НА БУНТ

Платените зони за паркиране в столицата вече действат от 8,30, а не от 8 часа сутринта, с половин час от 1 октомври се удължава и работното им време вечер – до 19,30 часа.

Синя зона в събота пък ще е до 18 часа, а не както досега до 14 часа. От октомври влиза в сила разширението на „зелена зона“ в районите „Средец“ и „Лозенец“. В „Средец“ ще бъдат разкрити 1193 платени паркоместа и отделно още 31 инвалидни. Те ще бъдат в участъка между булевардите „Цариградско шосе“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Михай Еминеску“ и улиците „Мизия“ и „Хан Омуртаг“.

В „Лозенец“ ще се въведат 3500 места за платено паркиране. Новата зелена зона ще обхване участъка между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Драган Цанков“, „Джеймс Баучер“ и „Черни връх“.

Недоволни от въвеждането на платени зони за паркиране се събират на протест днес пред Столична община. Те ще провеждат шествие с автомобили, които ще обикалят между сградата на кметството, ул. „Алабин“ и площад „Македония“, където е седалището на областния управител. Организаторите призовават всеки участник в протеста да постави кукла на предното стъкло на автомобила си, пише на страницата на събитието във фейсбук

Резултат с изображение за Синя и Зелена зона

bnews.bg