ФД ИЛИ КАКВО ДА ЧАКАМЕ?

Филип Димитров, бившият премиер на България, на чиято съвест според мен лежат много грехове, най-вече ликвидирането на селското стопанство, е избран за заместник-председател на Венецианската комисия. Той е там от две години, но сега влиза и в ръководството. Не че нещо, но беше средностатистически българин, когато го избраха за премиер. Скоро декларира пет апартамента, един от които в Брюксел на цена от 238 000 евро – кредити и лични спестявания. И веднага си мисля работещите българи, нямащи досег с политиката, защо не успяват да спестят дори десет процента от такава сума? Е, който успял, успял. Да не завиждаме, пестил е от закуски.

Цецку е представителят на България в Управителния съвет на Европол. Все още. Без значение, че уж в България няма никакво влияние.

Марийка от Хаджидимово е еврокомисар по нещо си там, да се радва. Кристалинка /Сталинка/ е в МВФ начело.

А ние очакваме от тези организации и комисии някаква смислена позиция в полза на България? Ами първо вижте човеците в тях и си направете изводите.

В ЕС стана като в България – който не става за нищо, го избират за някакъв пост. Нали помните пияндурника Юнкер? А Урсула фон дер Лай/н/ен, която се провали в политиката в Германия и я изпратиха в Брюксел?

Разчитаме на тези хора да гарантират борбата с корупцията? Разчитаме на хора като Филип Димитров, по чието време се проведе най-дивата приватизация и реституция, да даде решение за спазването на върховенството на закона?

Наивници сме ние, наивници….И докато не прозрем скоро, че сме оставили бъдещето си в ръцете на наши и европейски помияри, сами ще го зачеркнем!

Елена Гунчева

loading...