Фоноскопски експертизи прокуратурата не назначава: По „Ало Ваньо“ По „Ти си го избра“ По “ Яневагейт“ По “ Борисов за Караянчева“

Фоноскопски експертизи прокуратурата не назначава:
По „Ало Ваньо“
По „Ти си го избра“
По “ Яневагейт“
По “ Борисов за Караянчева“

Такива експертизи се назначават в други случаи.Например прокурора назначи експертиза за да установи дали аз съм диктувала протокола от съдебно заседание по търговско дело, който факт НИКОЙ не оспорва.

Ако по горепосочените записи бяха назначени експертизи и се установеше, че гласовете са автентични, следваха въпроси за фактите по съдържанието, разпити и преценка извършено ли е престъпление.

Още по – наложително е, когато някой от участниците потвърди факта на разговорите.
По „Яневагейт“ аз потвърдих разговорите през 2015г.НИЩО.Няма последствия за Борисов, Цацаров, членове на ВСС, Пеевски.
Борисов потвърди разговора си с Ваньо Танов по „Ало, Ваньо“.Нищо.Няма последствия за Борисов.
През 2016г.разказах за магистрат, воден при Пеевски преди да бъде назначен на ръководна длъжност.През 2019г. Методи Лалов разказа сходни обстоятелства, случили се със самия него.
Отново НИЩО.

Бобоков се интересувал за решение на ВАС и представете си….. получил текста му от съветник на президента няколко дни преди официалното му публикуване.И даже лобирал / напразно/ прокурор да оглави ОП Русе!
Тук вече устоите на държавата са направо разклатени!Следват арести, публикация на съобщения, интервюта и разбира се тежки обвинения.

Не в криза, правото е оковано в задния двор на псевдо държавността.
Колкото по – голямо е падението, толкова по- близо е краят…
Едва ли прокурорите са толкова смели или глупави така безобразно да заливат с кал Темида.Просто нямат перспективно мислене или са лишени от всякаква самостоятелност.
Те обаче ще отговарят наред с тези, които са спасявали от закона.Ще бъдат заедно с тях подсъдими и заедно с тях ще броят дните в затворите.
Такива са законите на божията и човешката справедливост.

Румяна Ченалова

loading...