Херо Мустафа скастри политиците ни

Ефектът е с дългосрочни последици и е опустошителен за обществото

Американският посланик Херо Мустафа скастри сериозно родните ни политици по време на форум, посветен на войната в дигиталната ера, провел се в София, отбелязва Българското национално радио.

По време на форума, Херо Мустафа заяви, че българските политици се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи.

„Онова, което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици и е опустошителен за обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се стига технологичната вселена“, каза още дипломатът.

Тя отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен „лъжи и войни“.
„И лично съм ставала свидетел на силата, която българите и хората от региона проявиха, за да се обединят срещу тази заплаха, да помогнат на украинските хора по време на криза, да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците“, каза още посланик Мустафа.

Припомняме, че скандалът с руския газ тепърва ще се разгаря. Междувременно стана ясно, че Г-7 въвежда механизъм за ограничаване цената на износ на руския петрол.
Източник: standartnews.com